«Βόμβα» Λοβέρδου περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

«Βόμβα» Λοβέρδου περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Θυελλώδεις αντιδράσεις πυροδοτεί η διατύπωση που επέλεξε ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την Τετάρτη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του και ενώ στη συνεδρίαση συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη και Ολλανδοί βουλευτές, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά τα νησιά, η Ελλάδα συζητά να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από τη μια και από την άλλη περιοχή. Βεβαίως αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει…»

Όπως ήταν λογικό, η δήλωση αυτή προκάλεσε… παγωμάρα  τους βουλευτές που ήταν παρόντες στην επιτροπή.

Εν συνεχεία, αποχώρησε από την αίθουσα ενώ μετά την ολοκλήρωση της σύνδεσης με τους Ολλανδούς βουλευτές, πήρε τον λόγο μόνο ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η τοποθέτησή του.

Συγκεκριμένα, είπε πως: «Το πρόβλημα με τα νησιά δεν είναι τεχνικό ούτε πρόβλημα μείωσης εξοπλισμών. Είναι εξόχως πολιτικό για τρεις βασικούς λόγους. Ο ένας είναι η επιθετικότητα της Τουρκίας που βασίζεται στο casus belli, o δεύτερος το απαράδεκτο θεώρημα της “γαλάζιας πατρίδας” και ο τρίτος η προκλητική και αναθεωρητική της θέση ότι “δεν χωράει στα σύνορά της”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter