Βόμβες χρέους

Βόμβες χρέους

Όταν μετά από μια διετή σχεδόν περίοδο πανδημίας, το δημόσιο χρέος ξεπερνά το 200% του ΑΕΠ και το ιδιωτικό εκτιμάται ότι θα φτάσει στο τέλος του έτους τα 300 δισ. ευρώ, τότε κάτι δεν πηγαίνει σωστά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Εχοντας η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόψει οποιαδήποτε συζήτηση για κούρεμα οφειλών, τα νοικοκυριά έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης βλέποντας τις οφειλές τους να συσσωρεύονται καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το κυβερνητικό επικοινωνιακό παιγνίδι συνεχίζεται με κύριο στοιχείο τα νούμερα της ανάπτυξης χωρίς βέβαια να αναφέρεται η βάση από την οποία ξεκίνησε η ελληνική οικονομία την άνοδό της μετά το παράλογο κλείσιμό της.

Στο επόμενο πλάνο έρχονται οι επενδύσεις, στηριζόμενες στα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης, κάτι το οποίο εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο καθώς αγνοείται το στάδιο ωρίμανσης των έργων που έχουν σχεδιαστεί.

Ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το οποίο Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα είναι οι εγγυήσεις των 23 δις. ευρώ που έχουν δοθεί στις συστημικές τράπεζες για να τιτλοποιήσουν τα κόκκινα δάνεια, για τις οποίες όπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής», εγείρει η Eurostat ως πιθανή υποχρέωση της χώρας μας να εγγραφούν στο δημόσιο χρέος.

Όλα αυτά δυστυχώς συγκλίνουν σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Η Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, βρίσκεται ένα βήμα πριν από ένα νέο πολύ σκληρότερο μνημόνιο.

Κάτι για το οποίο την απόλυτη ευθύνη φέρουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «άριστοι» σύμβουλοί του. Δυστυχώς όμως για την πολιτική τους αυτή είχαν αναφρθεί πριν από τις εκλογές του 2019!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter