Βομβιστική επίθεση κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ με νεκρούς και τραυματίες (Video)

Βομβιστική επίθεση κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ με νεκρούς και τραυματίες (Video)
Καμπούλ / Φωτογραφία αρχείου AP Images

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ, 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και δύο ρώσοι διπλωμάτες, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δύο υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας, σημειώνοντας ότι υπήρξαν και τραυματίες ανάμεσα σε αφγανούς πολίτες. «Δύο συνάδελφοί μας σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον της πρεσβείας μας. Υπάρχουν και θύματα ανάμεσα στους αφγανούς πολίτες», σύμφωνα με το υπουργείο.

«Στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 10:50 π.μ ώρα Καμπούλ, σε πολύ κοντινή απόσταση από την είσοδο του προξενικού τμήματος της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ, ένας άγνωστος ένοπλος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δύο υπάλληλοι της διπλωματικής αποστολής σκοτώθηκαν και υπάρχουν θύματα μεταξύ των αφγανών πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η πρεσβεία βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες ερευνούν», προστίθεται.

Η αφγανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά του κοντά στην είσοδο της πρεσβείας.

Η αφγανική αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Καμπούλ και πρόσθεσε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από τους ένοπλους φρουρούς ασφαλείας καθώς πλησίαζε στην πύλη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας, προτού φθάσει στον στόχο του, αναγνωρίστηκε και πυροβολήθηκε από φρουρούς της ρωσικής πρεσβείας», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter