Βόρεια Κορέα: Νέες πυραυλικές δοκιμές – «Πολύ λυπηρή εξέλιξη» λέει η Ιαπωνία

Βόρεια Κορέα: Νέες πυραυλικές δοκιμές – «Πολύ λυπηρή εξέλιξη» λέει η Ιαπωνία

Στην εκτόξευση δύο ακόμα βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε η  Βόρεια Κορέα όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φουμίο Κισίντα χαρακτηρίζοντας τη σειρά δοκιμών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ, που άρχισε τον περασμένο μήνα και συνεχίζεται, «πολύ λυπηρή» εξέλιξη.

Από την πλευρά του το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας έκανε λόγο για μία εκτόξευση πυραύλου «αγνώστου τύπου», χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Η μόνη διευκρίνιση στην οποία προχώρησε η Σεούλ ήταν πως ο πύραυλος ήταν βαλλιστικός.

Η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, βαλλιστικών πυραύλων και άλλων τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων, αψηφώντας τις διεθνείς κυρώσεις.

Η δοκιμή καταγράφηκε λίγες μόνο ώρες αφού ο Σουνγκ Κιμ, ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, επανέλαβε την προσφορά της Ουάσινγκτον στην Πιονγκγιάνγκ να αρχίσουν συνομιλίες.

«Θα συνεχίσουμε στη διπλωματική οδό (…) για να επιτύχουμε απτές προόδους που θα βελτιώσουν την ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων μας», διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι σύμμαχοι έχουν «ευθύνη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», αναφερόμενος στις κυρώσεις που η Πιονγκγιάνγκ αξιώνει να αρθούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter