Βόρεια Κορέα: Ρώσοι τουρίστες οι πρώτοι επισκέπτες της χώρας μετά την πανδημία του κορονοϊού

Βόρεια Κορέα: Ρώσοι τουρίστες οι πρώτοι επισκέπτες της χώρας μετά την πανδημία του κορονοϊού

Το πρώτο γκρουπ τουριστών που έκαναν «ποδαρικό» στη Βόρεια Κορέα, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο των συνόρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι μια ομάδα Ρώσων τουριστών. Οι ταξιδιώτες έφθασαν στην Πιονγκγιάνγκ την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αν και απαγορεύεται στους Ρώσους να εισέρχονται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για τουριστικούς σκοπούς, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, η Βόρεια Κορέα έκανε μια εξαίρεση! Τον Οκτώβριο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε αναφέρει ότι θα συνιστούσε τη Βόρεια Κορέα ως προορισμό διακοπών για Ρώσους τουρίστες.

Η Ναταλία Ζίνινα, στέλεχος του τουριστικού γραφείου Vostok Intur που διοργάνωσε το ταξίδι, εξήγησε στη εξειδικευμένη ιστοσελίδα NK News, που εδρεύει στη Σεούλ, ότι το γκρουπ πρόκειται να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα περιλαμβάνει άτομα που εργάζονται στον τομέα του τουρισμού, αλλά και άλλους ταξιδιώτες από όλα τα μέρη της Ρωσίας, από το Καλίνινγκραντ έως το Βλαδιβοστόκ. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής τους, θα επισκεφτούν και ένα χιονοδρομικό κέντρο.

Φωτογραφίες και βίντεο που κοινοποιήθηκαν δείχνουν τους ταξιδιώτες να φθάνουν στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιανγκ και να τραβούν φωτογραφίες χαμογελαστοί κάτω από τον πίνακα των αφίξεων.

Σημειώνεται, ότι η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ ενίσχυσαν πρόσφατα τις σχέσεις τους, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε επίσκεψη στη ρωσική Άπω Ανατολή, για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αλλά η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ανέφεραν έπειτα ότι η Βόρεια Κορέα είχε αποστείλει όπλα στη Ρωσία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, παραβιάζοντας έτσι μια σειρά από ψηφίσματα του ΟΗΕ που αφορούσαν την Πιονγκγιάνγκ, σχετικά με το απαγορευμένο εξοπλιστικό της πρόγραμμα, αλλά και τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Παράνομη η «διοίκηση Δένδια» στην ΕΑΒ;

Αποκάλυψη: «Κατηγορώ» για πέντε στρατηγούς για την αποστολή θανάτου στη Λιβύη – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Συγκλονισμένοι όσοι γνώριζαν το μουσικό Νικόλα Ντάβα: «Είναι άδικο που έφυγε έτσι»

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter