Βόρεια Μακεδονία: Ερωτηματικά για την πρόταση μομφής κατά Ζόραν Ζάεφ

Βόρεια Μακεδονία: Ερωτηματικά για την πρόταση μομφής κατά Ζόραν Ζάεφ

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες από τη Βόρεια Μακεδονία αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η πλειοψηφία για να περάσει η πρόταση μομφής κατά Ζάεφ που κατέθεσε το VMRO-DPMNE.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης έγινε γνωστό πως Αλβανός βουλευτής -ο Καστριότ Ρετζέπι- δεν θα παρευρισκόταν στη συνεδρίαση, ψήφος που ανέτρεπε τον σχεδιασμό της αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Σημειώνεται πως απαιτούνται 61 ψήφοι.

Κατόπιν τούτου το VMRO-DPMNE ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης για μία ώρα.

Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής ξεκίνησε το μεσημέρι και διεκόπη σχεδόν αμέσως, αφού το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE ζήτησε διάλειμμα μίας ώρας.

Στην ανάρτησή του στο facebook, o Καστριότ Ρετζέπι (κάτω)  αναφέρει μεταξύ άλλων, πως αποφάσισε να μην παρευρεθεί στην συνεδρίαση του κοινοβουλίου για να μην χάσει η χώρα τη μεγάλη ευκαιρία να λάβει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών στην Ε.Ε.

Ο αρχηγός του Besa και νυν δήμαρχος του Τέτοβο, Μπιλάλ Κασάμι αμφισβήτησε πως ο βουλευτής του το έκανε με τη θέλησή του.

Ωστόσο ο βουλευτής του VMRO Αντόνιο Μιλοσόσκι υποστήριξε ότι o Καστριότ Ρετζέπι βρίσκεται ήδη στη Βουλγαρία.

Η πλειοψηφία που απαιτείται

Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής πρέπει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία, δηλ. από τουλάχιστον 61 βουλευτές από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής της χώρας, ωστόσο η αντιπολίτευση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν δύναται να εξασφαλίσει τέτοια πλειοψηφία.

Οι βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση. Στην αίθουσα της Βουλής παρίστανται μόλις 60 βουλευτές (όλοι της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζουν την πρόταση μομφής), όμως με τον αριθμό αυτό δεν μπορεί να υπάρξει απαρτία για τη συνεδρίαση του Σώματος. Από τις τάξεις της αντιπολίτευσης απουσιάζει ο βουλευτής Καστριότ Ρετζέπι, του μικρού αλβανικού κόμματος “BESA”, ο οποίος νωρίτερα σήμερα, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή συνεδρίαση

Βόρεια Μακεδονία: Προς αποτυχία βαίνει η πρόταση μομφής του VMRO κατά Ζάεφ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter