Βόρεια Μακεδονία: Το ΥΠΕΞ «αδειάζει» τη Σιλιανόφσκα – «Πλήρης τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Βόρεια Μακεδονία: Το ΥΠΕΞ «αδειάζει» τη Σιλιανόφσκα – «Πλήρης τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ηχηρή διαφοροποίηση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας από τις κινήσεις της προέδρου Γκορντάνα Σιλιανόφσκα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η χώρα κινείται αποφασιστικά «στην χωρίς όρους εκπλήρωση των συνταγματικών προβλέψεων και όλων των διεθνών υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, όπως η πλήρης τήρηση της Στρατηγικής Συμφωνίας ανάμεσα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Ελληνική Δημοκρατία, γνωστή ως Συμφωνία των Πρεσπών».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δύο χώρα έχουν «αναπτύξει υψηλού επιπέδου πολιτικό διάλογο», ενώ καλούνται σε επαγρύπνηση «όλα τα πολιτικά μέρη, ειδικά τους εκλεγμένους αξιωματούχους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της χώρας απέναντι στην χωρίς όρους εκπλήρωση των συνταγματικών προβλέψεων καθώς και όλων των διεθνών υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, όπως η πλήρης τήρηση της Στρατηγικής Συμφωνίας ανάμεσα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Ελληνική Δημοκρατία, γνωστή ως Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα τελευταία επτά χρόνια οι δύο γειτονικές χώρες έχουν αναπτύξει έναν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου πολιτικό διάλογο που έχει πολλαπλασιάσει την οικονομική συνεργασία και την δόμηση θετικών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς. Ως αποτέλεσμα η χώρα εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναβάθμισε την Στρατηγική Συνεργασία με τις ΗΠΑ σε Στρατηγικό Διάλογο.

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλα τα πολιτικά μέρη, ειδικά τους εκλεγμένους αξιωματούχους. Η διατήρηση της ευρωατλαντικής πορείας της χώρας αποτελεί στρατηγικό συμφέρον και εγγύηση για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια και σταθερότητα».

Διαβάστε επίσης:

Μήπως είσαι ψηφοφόρος με… περικεφαλαία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter