Βορίζια: Ποιος πυροβόλησε ποιον στο μακελειό – Οι φωτογραφίες από τα όπλα στη σπηλιά
Εικόνες από τη σπηλιά όπου φέρεται να κρυβόταν ο γαμπρός του 39χρονου

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του μακελειού στα Βορίζια, που συγκλόνισε την Κρήτη και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ατόμων. Ως εμπλεκόμενος στο διπλό φονικό στα Βορίζια ταυτοποιήθηκε ο γαμπρός του 39χρονου που συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα όπλα που βρέθηκαν στη σπηλιά.
Ταυτόχρονα, τα κομμάτια του παζλ προσπαθεί να συνθέσει η ΕΛ.ΑΣ για το ποιός πυροβόλησε ποιόν στο μακελειό. Σύμφωνα με το Mega, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως δεν συμμετείχαν στους πυροβολισμούς αλλά αφήνουν να εννοηθεί πως αυτοί που πυροβόλησαν από την πλευρά της οικογένειας της 56χρονης Ε.Φ είναι οι δύο συγγενείς τους που είναι τραυματίες.
Παράλληλα, ο αστυνομικός συντάκτης του Mega ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι επιρρίπτουν ευθύνες σε συγγενή του 39χρονου Φ. Κ, και τον κατηγορούν πως αυτός ήταν ο άνθρωπος που πυροβόλησε από την ταράτσα.
Ωστόσο, το συγκεκριμένο άτομο έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές και έχει δηλώσει πως ο ίδιος δεν είχε κανένα λόγο να πυροβολήσει και πως από την οικογένεια της 56χρονης Ε.Φ πυροβολούσαν και τα τρία αδέλφια.
Αναφορικά με τη βόμβα που είχε μπει στο σπίτι της μίας οικογένειας την Παρασκευή, οι Αρχές εκτιμούν πως αυτή τοποθετήθηκε από τον 39χρονο Φ.Κ που έχασε τη ζωή του στο μακελειό ή κάποιο πρόσωπο που συνδέεται με αυτόν.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ακόμη ένας άνδρας, 43 ετών, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό.
Τα κρυμμένα όπλα στη σπηλιά
Εικόνες από τη σπηλιά όπου, σύμφωνα με τις έρευνες των Αρχών, φέρεται να κρυβόταν ο γαμπρός που εμπλέκεται στην υπόθεση των Βοριζίων και τα κρυμμένα όπλα. Το σημείο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και εξετάζεται ως πιθανό καταφύγιο μετά το αιματηρό περιστατικό
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών, σε υπαίθριο χώρο ιδιοκτησίας του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οπλισμός, φυσίγγια και άλλα σχετικά αντικείμενα.
Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το υλικό που αφορά τον ρόλο και τη συμμετοχή του στο ένοπλο επεισόδιο έχει ήδη διαβιβαστεί στην ανακριτική Αρχή.
Η Αστυνομία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εξελίξεων, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Φωτογραφίες από τη σπηλιά



Η ανακοίνωση της αστυνομίας
«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας 43χρονος ημεδαπός, ως εμπλεκόμενος στο ένοπλο περιστατικό σε οικισμό του Ηρακλείου Κρήτης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ατόμων.
Σημειώνεται ότι, ο ανωτέρω συνελήφθη σήμερα καθώς σε υπαίθριο χώρο ιδιοκτησίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε οπλισμός, φυσίγγια κ.α. αντικείμενα.
Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ το προανακριτικό υλικό που αφορά τη συμμετοχή του και τον ρόλο του στο ένοπλο περιστατικό υποβλήθηκε στην ανακριτική Αρχή για τα περαιτέρω.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».




















