Βούλα Κεχαγιά: Οι άνθρωποι που έβαλαν εμπόδια στην αποτύπωση της αλήθειας για τα Τέμπη επιβραβεύτηκαν από τον Μητσοτάκη

Βούλα Κεχαγιά: Οι άνθρωποι που έβαλαν εμπόδια στην αποτύπωση της αλήθειας για τα Τέμπη επιβραβεύτηκαν από τον Μητσοτάκη

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ βρέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σηζητώντας με τους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτταρά και  Γιώργο Γρηγοριάδη για τυχον πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση της ευρύτερης κεντροαριστεράς, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Νέα Αριστερά, αλλά και τα συμπεράσματα από την εκλογική επίδοση των ευρωεκλογών.

Για τον ανασχηματισμό, τις συζητήσεις περί συγκρότησης της ευρύτερης κεντροαριστεράς και αν θα αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο κ. Μητσοτάκης υπέστη μια εκλογική καθίζηση και έπρεπε να κάνει κάτι, που όπως διαπιστώσαμε έγινε για τα μάτια του κόσμου. Ένας άτολμος ανασχηματισμός. Εμείς, από την άλλη πλευρά, έχουμε εξαγγείλει διά του προέδρου Καταστατικό Συνέδριο αρχές Οκτωβρίου. Μετά το συνέδριο, εφόσον περάσουν οι απαραίτητες καταστατικές αλλαγές, θα έχουμε ως είθισται και εκλογή οργάνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πρόεδρο, έχει εκλεγεί τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και δεν αμφισβητείται, σε αντίθεση με άλλα κόμματα. Ωστόσο δεν ταιριάζει σε μένα ως εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζω τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τις οποίες βεβαίως και παρακολουθούμε ωστόσο τηρούμε τις δέουσες αποστάσεις για λόγους δεοντολογίας και ηθικής τάξης.

Να σας θυμίσω ότι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας είπε ότι εφόσον η συνεργασία την οποία έχουμε απευθύνει στο ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο προχωρήσει θα επεκταθεί ενδεχομένως και σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις σε σωματεία, σε μεγάλα επιμελητήρια. Αυτά μπορούν να είναι ένα πρόκριμα που εφόσον ευοδωθεί, και δούμε ότι και οι άλλες πλευρές θέλουν γιατί δεν υπάρχει αντίδραση, να υπάρξει συνεργασία κοινοβουλευτικών ομάδων μέσα στη Βουλή, να ψηφίζουμε προτάσεις νόμου που θα ασκούν πίεση στην κυβέρνηση.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Αριστερά

Η Νέα Αριστερά είναι μια ιδιάζουσα, ξεχωριστή περίπτωση. Η εντεκαμελής κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς συγκροτήθηκε έπειτα από διάσπαση και μάλιστα διάσπαση συντελέστηκε τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του προηγούμενου Ιουνίου. Εμείς λέμε φέρτε πίσω τις έδρες, εμείς λέμε ότι αυτό που έγινε δεν ήταν καθόλου σωστό, και χρησιμοποιώ επιεικείς όρους και καθόλου αυστηρούς γιατί είναι Κυριακή πρωί, έχουμε μιλήσει για αποστασία και λέμε ότι υπό αυτούς τους όρους εμείς δε μπορούμε να συζητήσουμε με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς.

Επίσης λέμε και κάτι άλλο: Φαίνεται ότι και η κοινωνία δεν συζητά με την Νέα Αριστερά, δηλαδή τα εκλογικά αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής κατέδειξαν ότι οι έντεκα έδρες που πήραν, που άρπαξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχουν καμία κοινωνική αντιστοίχιση. Το 2.4% της Νέας Αριστεράς δεν  νομίζω ότι επιτρέπει να γίνεται μια ευρύτερη συζήτηση.

Για την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την επιβράβευση των βουλευτών που μετείχαν στην εξεταστική για τα Τέμπη

Η προοπτική υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ωστόσο τα αποτελέσματα δε μπορούμε να τα βλέπουμε μεμονωμένα μόνο για το κόμμα μας αλλά συνολικά. Τι έγινε στο πολιτικό σκηνικό; Δεν  μπορούμε να μην δούμε την καθίζηση, την πτώση από ουρανοξύστη, στο έδαφος με το κεφάλι της Νέας Δημοκρατίας που από το 41% πήγε στο 28% ή το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, αφού έπεσε -όπως λέτε- και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να γίνει δεύτερο κόμμα, όπως διακήρυσσαν τα στελέχη και η ηγεσία του, το βλέπουμε λοιπόν συνολικά.

Λέμε ότι στόχος της πτώσης, της αποδυνάμωσης, της Νέας Δημοκρατίας έχει επιτευχθεί. Δεύτερον στόχος του να παραμείνουμε δεύτερο κόμμα έχει επιτευχθεί. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα; Ενδεχομένως θα μπορούσαμε, έχουμε όμως περάσει, χωρίς αυτό να είναι μονίμως μια δικαιολογία ή αιτιολογία, από μια διπλή διάσπαση και από πολλά εσωτερικά τραύματα. Θεωρούμε ότι εάν υπήρχε περισσότερος χρόνος από τα τέλη Φλεβάρη που έληξε το συνέδριο μας μέχρι την 9η Ιουνίου ενδεχομένως να είχαμε αυτό το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν εφησυχάζουμε, δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, είτε σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, είτε μόνοι μας, εφόσον υπάρξει απορριπτική διάθεση ούτως ώστε να πιέσουμε τόσο πολύ την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που να αναγκαστεί να αλλάξει τις πολιτικές της, γιατί τα πρόσωπα που άλλαξε είναι ένα εσωκομματικό ανακάτεμα της τράπουλας με συμβιβαστικές διαθέσεις, εξισορροπητικές τάσεις. Επιπλέον να σας πω ότι αυτή η επιβράβευση προσώπων που ήταν στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, πρόσωπα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έβαζαν προσχώματα στην εξεταστική λέει πολλά. Οι άνθρωποι που έβαλαν εμπόδια στο να υπάρξει η αποτύπωση της αλήθειας, που απέρριπταν καίριους μάρτυρες στην επιτροπή, επιβραβεύτηκαν αναλαμβάνοντας χαρτοφυλάκια. Είναι γεγονός. Διότι εάν οι αλλαγές έγιναν επειδή υπήρχαν πρόβλημα στα χαρτοφυλάκια θα βλέπαμε να αλλάζει, για παράδειγμα, ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος έχει διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο παραπαίει. Βλέπουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές στα  νοσοκομεία, δεκάδες καταγγελίες από συμπολίτες μας κάθε μέρα αλλά ο κ. Γεωργιάδης έχει βάλει ως στόχο όχι μόνο τη διάλυση αλλά την εισβολή από το παράθυρο και από τη πίσω πόρτα του ιδιωτικού τομέα στην υγεία. Το ίδιο γίνεται και στην παιδεία.

Διαβάστε επίσης 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: «Πράσινος» πρωταθλητής διά πυρός και σιδήρου (Videos)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη σε όσους υπέδειξε να απέχουν από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Ιταλία: Κρουαζιερόπλοιο του Μ. Ηλιόπουλου που θα φιλοξενούσε αστυνομικούς στη σύνοδο G7 κατασχέθηκε λόγω «άθλιων» συνθηκών υγιεινής (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter