Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί σε διάλυση το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Τζάνειου

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί σε διάλυση το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Τζάνειου

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και από κοινού ο Ανδρέας Ξανθός, ο Γιάννης Ραγκούσης και 30 βουλευτές, την αιφνιδιαστική κι αυθαίρετη διάλυση του μοναδικού Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Τζάνειου Νοσοκομείου από την κυβέρνηση και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.

Κοινή ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού, του Γιάννη Ραγκούση  και 30 Βουλευτών και Βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατατέθηκε σήμερα, ζητώντας απαντήσεις για το ουσιαστικό κλείσιμο του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, εφόσον με αιφνίδια κι αναιτιολόγητη απόφαση του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Νήσων, μετακινείται η διεπιστημονική ομάδα του Παιδοψυχιατρικού στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας, κλείνει την πλήρως στελεχωμένη διεπιστημονική ομάδα του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά από το 2010, με δυναμικότητα 5 κλινών,  που εξυπηρετεί κατ’ αποκλειστικότητα όλη την 2η ΥΠΕ, περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης και επείγουσας φροντίδας και  επείγοντα περιστατικά κατά τις εφημερίες του Νοσοκομείου, κατεπείγουσες πραγματογνωμοσύνες από τις εισαγγελικές και από τις Αστυνομικές Αρχές.

Σε μία εποχή όπου το έργο του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος είναι αναγνωρισμένο και οι ψυχικές διαταραχές, σύμφωνα με έρευνες, αγγίζουν το 25% του πληθυσμού, η κυβέρνηση προχωρά σε άλλη μία πρόκληση για τους πολίτες του Πειραιά και των όμορων Δήμων, κλείνοντας ουσιαστικά το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά. Έκθετος ο Υπουργός Υγείας στην κοινωνία για τα εγκαίνια της μονάδας εφήβων του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» που δε λειτούργησε ποτέ, σπεύδει να τη στελεχώσει κλείνοντας άλλες μονάδες, αντί να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Ερωτάται, λοιπόν, ο Υπουργός, αν θα επιμείνει στο κλείσιμο του Παιδοψυχιατρικού, αν θα ανακαλέσει την απόφαση κι αν θα προβεί σε νέες προσλήψεις για τη στελέχωση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter