Βουλευτής ΝΔ για ανασχηματισμό: «Παίρναμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τώρα παίρνουμε και του ΣΥΡΙΖΑ»

Βουλευτής ΝΔ για ανασχηματισμό: «Παίρναμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τώρα παίρνουμε και του ΣΥΡΙΖΑ»

Αμηχανία επικρατεί στους διαδρόμους της Βουλής μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, καθώς στελέχη τόσο της πλειοψηφίας όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζονται «μουδιασμένα» εξαιτίας της υπουργοποίησης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Μήπως σε πήραν κι εσένα τηλέφωνο για να γίνεις υπουργός;», ήταν το χιουμοριστικό ερώτημα που διατυπωνόταν συνεχώς μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο καφενείο της Βουλής. Πέραν της χιουμοριστικής αντιμετώπισης, δεν έλειπε ο προβληματισμός για την αποστασία ενός οιονεί στελέχους της παράταξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αναφορές και τις αφετηρίες του. Κυρίως, ο προβληματισμός αφορούσε το πάγιο πρόβλημα επιλογής στελεχών, δεδομένο που έχει κοστίσει ποικιλοτρόπως στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με σαρκασμό αντιμετώπισε τα ανακοινωθέντα και βουλευτής της πλειοψηφίας, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί έντονα για τον ανασχηματισμό. «Παίρναμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τώρα παίρνουμε και του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε δηκτικά και ρώτησε σε αντίστοιχο ύφος διερχόμενη βουλευτή του ΚΚΕ: «Κανένα άλλο ¨δάνειο¨ από εσάς θα πάρουμε ή θα μείνουμε με τον Θεοδωρικάκο;».

«Πολύ κακό για το τίποτα» ανέφερε στο documentonews.gr άλλο στέλεχος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως πρέπει άμεσα να γίνει «μασάζ» στην κοινοβουλευτική ομάδα, αφού δεν ήταν λίγα τα μέλη που… έραβαν κοστούμια και τελικά θα τα αφήσουν κρεμασμένα στις ντουλάπες. Όσον αφορά την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, έκανε λόγο για «πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλήγμα και για εμάς».

Τόνισε δε πως δεν πρόκειται για δομικό ανασχηματισμό, αλλά για σχήμα που ενισχύει την παρουσία της δεξιάς πτέρυγας και δίνει την εντύπωση πως μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες με κάποιες «μικροδιορθώσεις». Μάλιστα, ο ίδιος βουλευτής αποκάλυψε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς δεχόταν τηλεφωνήματα από δημοσιογράφους τη Δευτέρα προκειμένου να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. «Κι εκείνος απαντούσε: ¨Αυτά είναι ψέματα και προβοκάτσιᨻ εκμυστηρεύτηκε το στέλεχος της συμπολίτευσης, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι ο τέως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν ανέμενε τη μετακίνησή του στο Πεντάγωνο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter