Βουλευτής ΝΔ σε Πλεύρη: Σε κίνδυνο η ζωή των ανασφάλιστων λόγω εξαίρεσης από την ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Βουλευτής ΝΔ σε Πλεύρη: Σε κίνδυνο η ζωή των ανασφάλιστων λόγω εξαίρεσης από την ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Την ακύρωση της εξαίρεσης των ανασφάλιστων ασθενών από την ιδιωτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ζητά με Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο Άγγελος Τσιγκρής. Ο βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ επισημαίνει στον Θάνο Πλεύρη την «ανησυχία και την αναστάτωση» των ασθενών εξαιτίας της στέρησης της ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την επιβάρυνση που θα προκύψει από 1/1/2022 στα δημόσια νοσοκομεία και την προσωρινή παύση λειτουργίας των τακτικών ιατρείων των νοσοκομείων λόγω της πανδημίας, τονίζοντας πως η καθυστέρηση που θα προκύψει μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ζωές.

«Ακύρωση της διάταξης που προβλέπει την εξαίρεση των ανασφάλιστων ασθενών από την ιδιωτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», είναι ο τίτλος της Ερώτησης του κ. Τσιγκρή, η οποία κατατέθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 2021. Δηλαδή, δύο μέρες πριν ο υπουργός Υγείας ανακοινώσει την πρόωρη εφαρμογή των μέτρων που είχαν προγραμματιστεί για μετά τις 3 Ιανουαρίου προκειμένου να μην πιεστεί περαιτέρω το ΕΣΥ εξαιτίας της «έκρηξης» των κρουσμάτων, ο βουλευτής της ΝΔ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για το ενδεχόμενο έκθεσης σε κίνδυνο των ανασφάλιστων ασθενών όσο και της «ασφυξίας» που θα προκαλέσει στο δημόσιο σύστημα υγείας η εξαίρεση όσων δεν έχουν ασφάλιση από τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που παρέχει ο ιδιωτικός τομέας.

«Η προγραμματισμένη εξαίρεση των ανασφάλιστων ασθενών από την ιδιωτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αναμένεται να ισχύσει από 1.1.2022, προκαλεί ανησυχία και έντονη αναστάτωση στους ασθενείς» σημειώνει εισαγωγικά ο βουλευτής της πλειοψηφίας και καθιστά σαφές ότι «η συγκεκριμένη απόφαση είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί άμεσα προκειμένου να ανακληθεί».Ο κ. Τσιγκρής εκτιμά ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν σημαντικά, υπογραμμίζοντας πως «τα τακτικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων έχουν πάψει να λειτουργούν προσωρινά, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παραπέμπονται προς εξέταση με σημαντική χρονική καθυστέρηση, η οποία συνεπάγεται επιβάρυνση ή ακόμη και κίνδυνο για την υγεία τους».

Μάλιστα, ο «γαλάζιος» βουλευτής χτυπά «καμπανάκι» στον Θ. Πλεύρη, γνωστοποιώντας του ότι 11 σύλλογοι ασθενών της Αχαΐας, οι οποίοι –μεταξύ άλλων- αφορούν ελκώδη κολίτιδα, ρευματικές παθήσεις, καρκίνο του μαστού και νόσο του Krohn, έχουν δηλώσει πως «είναι πολλοί οι καταγεγραμμένοι ανασφάλιστοι ασθενείς του νομού» που εξετάζονται από ιδιώτες γιατρούς και χρήζουν τακτικής ιατρικής παρακολούθησης και συνταγογράφησης. Κατόπιν τούτου, ρωτά τον υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ακύρωση της εν λόγω διάταξης, όπως επίσης πότε αυτό αναμένεται να γίνει πράξη.

Η Ερώτηση: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter