Βουλευτής της ΝΔ ενθαρρύνει μοναστήρια αντιεμβολιαστών – Τι καταγγέλλει στον πρωθυπουργό ο Μητροπολίτης Ζακύνθου

Βουλευτής της ΝΔ ενθαρρύνει μοναστήρια αντιεμβολιαστών – Τι καταγγέλλει στον πρωθυπουργό ο Μητροπολίτης Ζακύνθου

Μπορεί να ακούγεται ειρωνικό, αλλά συνέβη και αυτό. Η ίδια η Εκκλησία και στη συγκεκριμένη περίπτωση (και είναι προς τιμήν του) ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, καταγγέλλει τον βουλευτή της Ν.Δ. Διονύση Ακτύπη πως επισκέφθηκε και ενθάρρυνε μοναστήρια αντιεμβολιαστών στο νησί, επισκέψεις τις οποίες ανάρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Ο Διονύσης Ακτύπης επισκέπτεται και συντρώγει με αρνητές μοναχούς παριστάνοντας τον ιεροψάλτη», καταγγέλλει στον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος.

Με μια ιδιαίτερα οργισμένη επιστολή ο Μητροπολίτης Ζακύνθου καταγγέλλει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ανεύθυνη στάση του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Ακτύπη, ο οποίος εν μέσω έκρηξης της πανδημίας συνεχίζει να συναναστρέφεται και να ενθαρρύνει αντιεμβολιαστές μοναχούς, αρνητές του κορονοϊού.

Ο Μητροπολίτης εκφράζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την έντονη διαμαρτυρία του για την επιμονή του βουλευτή της ΝΔ, να επισκέπτεται μοναστήρια με αρνητές μοναχούς, τα οποία -όπως αναφέρει- η εκκλησία έχει αποκλείσει.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει στην επιστολή του με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου: «μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Αναλυτικά η επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιου στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Όπως αναφέρεται μάλιστα ο βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Ακτύπης, συνοδευόταν, μάλιστα, από την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Κατερίνα Μωθωναίου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής, απαντώντας στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, με ανάρτησή του στο facebook σημειώνει πως εξ αρχής στήριξε τον εμβολιασμό, ότι ως γιατρός υπηρέτησε την επιστήμη και αποδίδει τον θόρυβο στο ότι οι τοποθετήσεις του το τελευταίο διάστημα «αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών.»

Παρά τις εξηγήσεις του ωστόσο, δεν απαντά στο γιατί ενθαρρύνει το κίνημα των αντιεμβολιαστών επισκεπτόμενος μοναστήρια τα οποία η ίδια η Εκκλησία έχει αποκλείσει. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter