Βουλευτής της ΝΔ ομολογεί: «Δύο στους τρεις μουσικούς δεν πήραν ούτε το επίδομα των 534 ευρώ»

Βουλευτής της ΝΔ ομολογεί: «Δύο στους τρεις μουσικούς δεν πήραν ούτε το επίδομα των 534 ευρώ»

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Τσιγκρής, θέτοντας επί τάπητος την «καθολική φτωχοποίηση» των επαγγελματιών μουσικών και ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική στήριξη και φαρμακευτική κάλυψη του κλάδου.

Στην Ερώτηση με θέμα: «Λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών μουσικών», ο κ. Τσιγκρής επισημαίνει πως η αποχή των επαγγελματιών μουσικών από την εργασία τους καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει «σοβαρά οικονομικά προβλήματα» στον κλάδο.

Επικαλείται τον πρόεδρο «Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας», ο οποίος κάνει λόγο για καθολική φτωχοποίηση», και υπενθυμίζει ότι δύο στους τρεις επαγγελματίες μουσικούς δεν έλαβαν ούτε το επίδομα αναστολής εργασίας ύψους 534 ευρώ.

«Από την άλλη μεριά, οι επαγγελματίες μουσικοί δεν έλαβαν ούτε το επίδομα ειδικού σκοπού του Μαρτίου, γεγονός που εξάντλησε τις οικονομικές τους αντοχές» σημειώνει και ζητά να ληφθεί υπόψη ότι οι μουσικοί «στερούνται και φαρμακευτικής περίθαλψης».

Τούτων δοθέντων, ο «γαλάζιος» βουλευτής ρωτά τον Χρ. Σταϊκούρα ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για την οικονομική στήριξη και φαρμακευτική κάλυψη των επαγγελματιών, ενώ ζητά να μάθει και «πότε αναμένονται τα παραπάνω μέτρα».

Η Ερώτηση:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter