Βουλευτής της ΝΔ σε Χρυσοχοΐδη: «Διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπόριο στα σύνορα με την Αλβανία»

Βουλευτής της ΝΔ σε Χρυσοχοΐδη: «Διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπόριο στα σύνορα με την Αλβανία»

Ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων, Μαρία Κεφαλά, ζητώντας τη σύσταση υπηρεσίας εναέριων μέσων φύλαξης και χρήση drones για τη φύλαξη των συνόρων με την Αλβανία λόγω διακίνησης ναρκωτικών, λαθρεμπόριο τσιγάρων και παράτυπης μετανάστευσης, την οποία δεν αποφεύγει τον πειρασμό να παραθέσει με τον κατάπτυστο όρο που είναι σήμα κατατεθέν της alt-right.

«Λόγω της μεγάλης αυτής έκτασης των συνόρων και της ιδιομορφίας του εδάφους επιτείνονται οι παράνομες δραστηριότητες, όπως η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η λαθρεμπορία καπνικών και άλλων ειδών ενώ συχνή είναι και η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα» σημειώνει στην Ερώτησή της η ακραία βουλευτής που προεκλογικά ασκούσε δριμεία κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών και μετεκλογικά εντάχθηκε στην ομάδα φιλίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάστε σχετικά: Οι «μακεδονομάχοι» που έγιναν φίλοι των Βορειομακεδόνων

Αφού η Μ. Κεφαλά περιέγραψε διάτρητα τα σύνορα, έπλεξε το εγκώμιο της ΕΛ.ΑΣ για να τηρήσει τις ισορροπίες. «Η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει, αδιαμφισβήτητα, κάθε δυνατή προσπάθεια περιφρούρησης της περιοχής και καταπολέμησης κάθε έκνομης δραστηριότητας με απτά και αξιομνημόνευτα αποτελέσματα» αναφέρει και προσθέτει: «Παρά ταύτα και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία φαίνεται πως η χρήση εναέριων μέσων φύλαξης, όπως τα νέας τεχνολογίας Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAVs, drones) θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω αυτήν την αποτελεσματικότητα».

Τούτων δοθέντων, ρωτά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αν προτίθεται να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων με τη σύσταση υπηρεσίας εναέριων μέσων φύλαξης και τη χρήση μέσων νέας τεχνολογίας όπως τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAVs, drones).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter