Βουλευτής της ΝΔ στρέφεται κατά αιολικού πάρκου και περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη

Βουλευτής της ΝΔ στρέφεται κατά αιολικού πάρκου και περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη

Αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα του περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη που μόνη της ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον περσινό Μάιο έρχεται βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αναστολή δημιουργίας αιολικού πάρκου στο Λεόντιο Αχαΐας, καθότι αυτό βρίσκεται σε «προστατευόμενη» περιοχή Natura 2000.

Το επιχείρημα πως το υπό δημιουργία αιολικό πάρκο στο Λεόντιο Αχαΐας βρίσκεται σε «προστατευόμενη» περιοχή και υπάγεται στο καθεστώς πανευρωπαϊκού δικτύου προστασίας σπάνιων ειδών και οικοσυστημάτων «Natura 2000» χρησιμοποιεί βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας την αναστολή της δημιουργίας του.

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γαλάζιος Άγγελος Τσιγκρής επικαλείται και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερυμάνθου για να ζητήσει την αναστολή της δημιουργίας του αιολικού πάρκου. Σημειώνεται πως για το ίδιο θέμα, αντίστοιχη θέση έχει πάρει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να κάμψει τις αντιστάσεις της κυβέρνησης.

Η διαμαρτυρία του βουλευτή έρχεται να υποστηρίξει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής απέναντι σε μία διάτρητη απόφαση, παραγνωρίζοντας όμως μία θλιβερή πραγματικότητα. Τον Μάιο του 2020, μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και του ιδίου, ψηφίστηκε ο νόμος του Κωστή Χατζηδάκη -τότε υπουργού Περιβάλλοντος- που προβλέπει την αλόγιστη επέκταση του βιομηχανικού μεγέθους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Διαβάστε επίσης: Περιβαλλοντοκτόνος υπουργός με νομοσχέδιο – γραμμάτιο στα συμφέροντα

Σήμερα, ο ίδιος επικαλείται το αίτημα των πολιτών και τις κινητοποιήσεις τους κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, την ώρα που σε όλη τη χώρα ξεσηκώνονται κάτοικοι που βλέπουν να παραγνωρίζεται η άποψή τους με την άνευ ορίων ανάπτυξη ΑΠΕ, με την εφαρμογή του νόμου 4685/2020 να αλώνει τις προστατευόμενες περιοχές, καθώς και εκείνες που υπάγονται σε καθεστώς «Natura 2000».

Όπως τονίζει ακόμα ο ίδιος, ζητείται η συγκρότηση ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου συγκροτημένου και σύγχρονου σχεδίου χωροθέτησης «για μια οικολογικά ευαίσθητη περιοχή, όπως το Λεόντιο Αχαΐας». Συμπληρώνει ακόμα πως «η πιθανή εγκατάσταση ανεμογεννητριών αναμένεται να πλήξει ανεπανόρθωτα την κτηνοτροφική παραγωγή, ενώ παράλληλα θα αλλοιώσει την βιοποικιλότητα και το ιδιαίτερο ανάγληφο της περιοχής».

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση του γαλάζιου βουλευτή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter