Βουλευτής της ΝΔ υπέρ της παιδικής εργασίας… για την εμπειρία (Video)

Βουλευτής της ΝΔ υπέρ της παιδικής εργασίας… για την εμπειρία (Video)

Απίστευτες διατυπώσεις επέλεξε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, για να δικαιολογήσει το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει από το παράθυρο την παιδική εργασία – εφήβων από δομές φροντίδας ανηλίκων.

Δείτε επίσης: Ανατριχιαστικό: Και απασχόληση εφήβων από δομές στον εργασιακό Μεσαίωνα του Μητσοτάκη!

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra ισχυρίστηκε πως… όλα τα παιδιά του κόσμου θα πρέπει να παίρνουν… εργασιακή εμπειρία, όχι μόνο όσα διαβιούν, δηλαδή, σε δομές.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν σε δομές. Που πρέπει να βρουν ένα βήμα επανένταξης», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά. Δεν είπαμε ούτε να δουλέψει(!) ούτε να κοπιάσει».

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ώστε να εργάζονται 16χρονα παιδιά από δομές φροντίδας ανηλίκων σε ξενοδοχεία. Συγκεκριμένα, προβλέπει:

  • Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.
  • Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, εμφανώς αμήχανος, το χαρακτήρισε… «σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό» και «να γνωρίσει ο κόσμος την αγορά εργασίας».

Εγείροντας σοβαρά ερωτήματα με τη στάση του, ρώτησε τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού αν γνωρίζουν τι είναι ο «σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός» και συνέχισε τούς πως αντιμετωπίζουν το θέμα… ρατσιστικά(!) για να λάβει την απάντηση: «εσείς το αντιμετωπίζετε ρατσιστικά. Δεν το κάνετε οριζόντια στα Λύκεια, το κάνετε στα ορφανά».

«Υπάρχει μία συμφωνία υπό συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να ψηφίστηκε», είπε.

«Δεν είπαμε αυτό, ούτε ανοίγουμε τα παράθυρα για την παράνομη εργασία», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter