Βουλγαρία: Δύο νεκροί και σημαντικές καταστροφές στις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα

Βουλγαρία: Δύο νεκροί και σημαντικές καταστροφές στις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα

Δύο δασοφύλακες έχασαν τη ζωή τους και ένας τρίτος τραυματίστηκε σήμερα στη Βουλγαρία, ενώ συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών που πολλαπλασιάστηκαν αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, κοντά σε ένα χωριό στην περιοχή του Σαντάνσκι, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σήμερα το πρωί.

Τέσσερα σπίτια καταστράφηκαν επίσης σε μια άλλη πυρκαγιά, στην περιοχή τουο Στάροσελ, όπου ο στρατός κινητοποίησε ένα ελικόπτερο για να βοηθήσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Άλλο ελικόπτερο, πυροσβεστικά και στρατιωτικά οχήματα συμμετέχουν από χθες σε μια μεγάλη πυρκαγιά στην οροσειρά της Στάρα Πλάνινα, στην περιοχή του Κάρλοβο, στην κεντρική Βουλγαρία.

Τη Δευτέρα κάηκαν ολοσχερώς τουλάχιστον έξι κατοικίες και ένα παλιό σχολείο, στην πυρκαγιά που έφτασε μέχρι τα σπίτια ενός χωριού στην περιοχή του Κιούστεντουλ.

Η Βουλγαρία πλήττεται από κύμα καύσωνα από την περασμένη εβδομάδα και η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση ότι τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται καθημερινά 200-240 πυρκαγιές, όπως είπε σήμερα ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Νικολά Νικόλοφ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση BNT. Σύμφωνα με τον Νικόλοφ, το 93% των πυρκαγιών προκαλείται από ανθρώπινη δραστηριότητα και λόγω της ζέστης, της ξηρασίας και των ανέμων παίρνουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter