Βουλγαρία – εκλογές: Στις κάλπες για έκτη φορά μέσα σε τρία χρόνια

Βουλγαρία – εκλογές: Στις κάλπες για έκτη φορά μέσα σε τρία χρόνια

Οι Βούλγαροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις έκτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε τρία χρόνια, με τους αναλυτές, ωστόσο, να υποστηρίζουν ότι είναι απίθανο να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση που θα μπορεί να δώσει τέλος στην παρατεταμένη πολιτική αστάθεια και να ξεμπλοκάρει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που προετοιμάζει το έδαφος για νέο γύρο συνομιλιών για τον σχηματισμό συνασπισμού μόλις καταμετρηθούν οι ψήφοι.

«Ψηφίζω για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η Αντοανέτα Χρίστοβα, 55 ετών, που εργάζεται στον τομέα του μάρκετινγκ. «Αλλά για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι οδηγούμαστε προς νέες εκλογές -7 σε 3 χρόνια. Είμαστε ο περίγελος της Ευρώπης εδώ και καιρό».

Η σημερινή εκλογική διαδικασία διεξάγεται μετά την κατάρρευση τον Μάρτιο ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετείχε το κεντροδεξιό κόμμα GERB και το κόμμα ‘Συνεχίζουμε την Αλλαγή’.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, με τα exit polls να ανακοινώνονται λίγο αργότερα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στα μεσάνυχτα.

Οι Βούλγαροι εκλέγουν επίσης σήμερα τους ευρωβουλευτές τους, με την εκλογική κόπωση, ωστόσο, να αποτελεί ζήτημα. Σε δημοσκόπηση της Gallup, μόνο το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύει να ψηφίσει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter