Βουλγαρία: Θα βοηθήσουμε την Ουκρανία ακόμα και με την προμήθεια όπλων

Βουλγαρία: Θα βοηθήσουμε την Ουκρανία ακόμα και με την προμήθεια όπλων
Ο Χρίστο Ιβάνοφ

Ο συμπρόεδρος του κυβερνητικού συνασπισμού Δημοκρατική Βουλγαρία,  Χρίστο Ιβάνοφ δήλωσε σήμερα στο Darik Radio ότι η Σόφια θα πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας με όποιον τρόπο μπορεί, μεταξύ άλλων και με την προμήθεια όπλων.

Αυτό γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου αυτού του συνασπισμού, τον οποίο αποτελούν τρία κόμματα (“Ναι, Βουλγαρία!”, “Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία” και “Οι Πράσινοι”).

“Είναι απολύτως γελοίο να λέμε ότι η προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία θα μας έκανε μέρος του πολέμου. Η Βουλγαρία είναι ήδη μέρος του πολέμου”, δήλωσε ο Ιβάνοφ. Η Δημοκρατική Βουλγαρία έχει την έκτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα σε σύνολο επτά και ανήκει στον τετρακομματικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο Ιβάνοφ δήλωσε: “Είμαστε μέρος αυτού του πολέμου γιατί είμαστε ενδιαφερόμενο μέρος με πολύ άμεσο τρόπο. Συνορεύουμε με την εμπόλεμη ζώνη. Το σημαντικό είναι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Η καλύτερη άμυνά μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας”.

Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ, η πρόθεση να πληρωθούν 300 εκατομμύρια λέβα για μια αναβάθμιση του ρωσικής (σοβιετικής) κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους MiG της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας καθιστά επίσης τη Βουλγαρία μέρος του πολέμου – αλλά στο πλευρό του Πούτιν. “Αν δώσουμε στην Ουκρανία αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, είμαστε μέρος του πολέμου, αλλά αν δώσουμε χρήματα στον Πούτιν, δεν είμαστε, σωστά; Αυτό είναι γελοίο”.

“Είναι προς το συμφέρον μας να υπερισχύσει η Ουκρανία. Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε”, υπογράμμισε.

Το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να προμηθεύσει όπλα (αντιαεροπορικά συστήματα) και/ή πυρομαχικά την Ουκρανία αναμενόταν να βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ ‘Οστιν στη Βουλγαρία χθες, Παρασκευή και σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ δήλωσε σήμερα ότι το θέμα δεν εξετάστηκε μεταξύ του ίδιου και του ‘Οστιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter