Βουλή: Αίτημα ακρόασης των πρώην διοικητών της ΕΥΠ επί Σαμαρά και Τσίπρα κατέθεσε η ΝΔ

Βουλή: Αίτημα ακρόασης των πρώην διοικητών της ΕΥΠ επί Σαμαρά και Τσίπρα κατέθεσε η ΝΔ

Όπως είχαν προϊδεάσει αρμόδια κοινοβουλευτικά στελέχη στην ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή, η Κ.Ο. της πλειοψηφίας κατέθεσε αίτημα ακρόασης των πρώην διοικητών της ΕΥΠ επί των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο αίτημα των «γαλάζιων» βουλευτών εκτός από τους Γιάννη Ρουμπάτη (διοικητής της ΕΥΠ επί της προηγούμενης κυβερνήσεως) και Θοδωρή Δραβίλλα (διοικητής της ΕΥΠ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου), περιλαμβάνεται και το όνομα του κ. Τζαβέλλα, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος εισαγγελέας για την Αντιτρομοκρατική την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηματικά προκαλεί γιατί οι βουλευτές της ΝΔ δεν συμπεριέλαβαν και το όνομα του εισαγγελέα που είχε αναλάβει τα ίδια καθήκοντα με αυτά του κ. Τζαβέλλα την περίοδο που το τιμόνι της χώρας κρατούσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Απ’ ό,τι φαίνεται, το Μέγαρο Μαξίμου στάθμισε τα δεδομένα και κυρίως την περίπτωση να εκληφθεί το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ως επιθετική κίνηση από τον πρώην πρωθυπουργό. Γι΄ αυτό και η Κ.Ο. της συμπολίτευσης αρκέστηκε στην κλήση μόνο του κ. Δραβίλλα προκειμένου να μην είναι και τόσο εξόφθαλμη η προσπάθεια συμψηφισμού.

Μαραθώνια διαδικασία

Το αίτημα της ΝΔ θέτει νέα δεδομένα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς ο αριθμός των προσώπων που θα δώσουν το «παρών» στη διαδικασία ανέρχεται πλέον σε εννέα.

Το κατώφλι της Επιτροπής θα περάσουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, ο νυν διοικητής, Θεμιστοκλής Δεμίρης, όπως επίσης οι προαναφερθέντας, Γ. Ρουμπάτης και Θ. Δραβίλλας.

Επιπλέον, θα παρευρεθούν ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, αλλά και οι εισαγγελείς, Βασιλική Βλάχου και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Ως εκ τούτου, η κλειστή συνεδρίαση της Πέμπτης αναμένεται πολύωρη λόγω των πολλών προσώπων που θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: 

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Φωτογραφίζει» την ευθύνη Μητσοτάκη και ο Παυλόπουλος

Με στήριγμα τους «εχθρούς της χώρας» προσπαθεί να ξεφύγει ο Μητσοτάκης από το σκάνδαλο των υποκλοπών

Σκάνδαλο υποκλοπών: Επιχείρηση κουκούλωμα στην ΕΥΠ-Καταστρέφουν υλικό παρακολουθήσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter