Βουλή: Αίτηση Αυγέρη για την κατάθεση της αρχειοθέτησης Πουλή για τις φακές από… χαβιάρι στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Βουλή: Αίτηση Αυγέρη για την κατάθεση της αρχειοθέτησης Πουλή για τις φακές από… χαβιάρι στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.) στον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε η αν. τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, προκειμένου να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο η πράξη αρχειοθέτησης του υπόδικου φίλου του υπουργού Ανάπτυξης, Σταμάτη Πουλή, σχετικά με την υπόθεση των χρυσοπληρωμένων φακών, οι οποίες σερβίρονταν από το catering του μπατζανάκη του σε δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς.

Όπως επισημαίνει η Δ. Αυγέρη, με την από 15/3/2022 Πράξη της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για την τροφοδοσία της Δομής Οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Πρόκειται για την ερευνώμενη υπόθεση κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ το έτος 2014. Συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά σε σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και προμήθειες βασικών ειδών κατόπιν εισήγησης του τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, με προκλητικές υπερκοστολογήσεις και υπερτιμολογήσεις βάσει των εκδοθέντων τιμολογίων της εταιρίας παροχής υπηρεσιών» σημειώνει η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπεριλαμβάνει το δημοσίευμα του documentonews.gr που έφερε στο φως την υπόθεση.

Δείτε επίσης: Το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωνε τις φακές πιο ακριβά και από τις γαρίδες – Οικογενειακές μπίζνες από συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη

Η κ. Αυγέρη αιτιολογεί την κατάθεση της Α.Κ.Ε. με το εξής σκεπτικό:

«Επειδή, εμπλεκόμενος στην εν λόγω υπόθεση έσπευσε ο ίδιος να δημοσιοποιήσει με τρόπο πανηγυρικό την Πράξη Αρχειοθέτησης, χωρίς όμως να γνωστοποιεί περαιτέρω το περιεχόμενο και το σκεπτικό της εν λόγω Πράξης.

»Επειδή, πρόκειται για υπόθεση γενικότερου ενδιαφέροντος, καθώς σχετίζεται με διασπάθιση δημόσιου χρήματος και στην Βουλή είχε συσταθεί εξεταστική επιτροπή υγείας για την διερεύνηση και της υπόθεσης στο ΚΕΕΛΠΝΟ,

»Επειδή ο εν λόγω εμπλεκόμενος είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι το documentonews.gr επικοινώνησε την περασμένη Δευτέρα με τον κ. Πουλή προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε σχέση με το σκεπτικό της αρχειοθέτησής του. Ο υπόδικος για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί ημερών Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας και επιλαχών βουλευτής με τη ΝΔ δεν αρνήθηκε ότι η αρχειοθέτησή του συντελέστηκε επειδή οι εισαγγελείς δεν μπορούσαν να συγκρίνουν τις υψηλές τιμές εξαιτίας της… έλλειψης προγενέστερου διαγωνισμού.

Δείτε επίσης: «Αδιευκρίνιστη» η αρχειοθέτηση του Πουλή για τις φακές από… χαβιάρι στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter