Βουλή: Απέλυσαν δικηγόρο με μπλοκάκι για να προσλάβουν τη σύζυγο Κουμουτσάκου

Βουλή: Απέλυσαν δικηγόρο με μπλοκάκι για να προσλάβουν τη σύζυγο Κουμουτσάκου

Οι προσλήψεις ημετέρων γαλάζιων και συγγενών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία καθώς από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να βολέψει ποικιλοτρόπως τους «ανθρώπους της».

Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για τη σύζυγο του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνα Καρρά, πριν κλείσει η Βουλή, σύμφωνα με την «Αυγή».

Και για να γίνει η πρόσληψη, δεν ανανεώθηκε η σύμβαση μιας άλλης δικηγόρου που πληρωνόταν με 800 ευρώ και με μπλοκάκι, παρά το ότι υπήρξε θετική εισήγηση.

Ο διορισμός της Ρεγγίνας Καρρά στη Βουλή έγινε στις 23 Απριλίου, με το σχετικό έγγραφο να υπογράφεται από τον Κωνσταντίνο Τασούλα. Η Ρεγγίνα Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021 – 18 Απριλίου 2022.

Η αμοιβή της σύμφωνα με την απόφαση Τασούλα, ορίζεται στο ποσό των 1.750,00 ευρώ συν τον ΦΠΑ. Ως ανεξάρτητος σύμβουλος η Ρ. Καρρά θα μπορεί να κρατήσει και την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο Καρρά, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή, στην οδό Βαλαωρίτου.

Αντίθετα ωστόσο η δικηγόρος της οποίας η σύμβαση δεν ανανεώθηκε και η οποία αμειβόταν με μπλοκάκι και 800 ευρώ καθαρά τον μήνα δεν είχε διατηρήσει το γραφείο της, ενώ είναι και μητέρα ανήλικων τέκνων.

Η γαλάζια πρόσληψη

Η Ρεγγίνα Καρρά στο επίσημο βιογραφικό του Γ. Κουμουτσάκου δηλώνεται ως σύζυγος του βουλευτή και πρ. υπουργού και πρ. ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκου. Ταυτόχρονα είναι και κόρη του καθηγητή της Νομικής Αργύρη Καρρά, ο οποίος ήταν γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004 – 2009. Η οικογένεια Καρρά έχει ιστορία στη Ν.Δ., καθώς ο Α. Καρράς είχε διοριστεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως ο πρώτος επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ μετά τη Μεταπολίτευση, ενώ το 1976 διορίστηκε γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και το 1978 γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Αντιδράσεις των εργαζομένων

Για την απόλυση της εργαζόμενης των 800 ευρώ υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση στο σωματείο των εργαζόμενων της Βουλής. Η Ενωτική Δράση Εργαζομένων Βουλής κατήγγειλε την απόλυση, ενώ η προσκείμενη στην πλειοψηφία Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων Βουλής υποστήριξε πως η αντιπολίτευση κινδυνολογεί και ξεπέρασε το θέμα τής απόλυσης με τη φράση «εργαζόταν με σύμβαση έργου (‘μπλοκάκι’), η οποία έληξε αυτοδικαίως».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η Βουλή απέλυσε δικηγόρο για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση»

«Μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετίας, το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σημερινή του ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει πως «η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με 1.750 ευρώ».

«Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter