Βουλή: Αθλιότητα Ανδρουλάκη κατά Βαξεβάνη – Περίμενε να φύγει ο Μητσοτάκης για να του… επιτεθεί

Βουλή: Αθλιότητα Ανδρουλάκη κατά Βαξεβάνη – Περίμενε να φύγει ο Μητσοτάκης για να του… επιτεθεί

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και θύμα του παρακρατικού μηχανισμού του Μεγάρου Μαξίμου επέλεξε να επιτεθεί από βήματος Βουλής στον Κώστα Βαξεβάνη, όπως ακριβώς έκανε και ο παρακολουθητής του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσπαθώντας να απαντήσει στις αιτιάσεις για το γεγονός ότι επέλεξε να καταθέσει δύο μηνυτήριες αναφορές για την παγίδευσή του, γεγονός που σημαίνει ότι δεν στράφηκε κατά συγκεκριμένων προσώπων αλλά ζήτησε από τη δικαιοσύνη του επιτελικού κράτους να αναζητήσει γενικά και αόριστα ευθύνες, ο Νίκος Ανδρουλάκης ταύτισε τον πρωθυπουργό με τον εκδότη της εφημερίδας που αποκάλυψε το πολύκροτο σκάνδαλο και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δεν ήταν καν μέρος του πολιτικού σκηνικού την επίμαχη περίοδο.

Συγκεκριμένα, είπε πως η άποψη του κ. Μητσοτάκη συμπίπτει με αυτή του κ. Βαξεβανη και του κ. Κασσελάκη, συμπληρώνοντας πως έχει καταγγείλει τις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις και έχει ζητήσει τη διερεύνηση όλης της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΥΠ, όπως και τους εποπτεύοντες αυτής.

Προφανώς και είναι δικαίωμα του Ν. Ανδρουλάκη να ασκεί κριτική κατά οποιουδήποτε. Ακόμα και δημοσιογράφων που πρωτοστάτησαν στη δημοσίευση στοιχείων και λιστών με ονόματα θυμάτων, για τα οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραφε ως προσπάθεια «να θολώσουν την πραγματική υπόθεση».

Δεν χρειάζεται να επαναληφθεί το ερώτημα γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε αυτή τη βολική νομική οδό κατά όσων έκαναν τις επικοινωνίες του «σουρωτήρι». Όμως, έχει αξία να απαντήσει γιατί δεν πήρε τον λόγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια για να του θέσει όσα περιλαμβάνονται στο καταδικαστικό ψήφισμα της Ευρωβουλής και τον αφορούν άμεσα, αφού ήταν θύμα του παράκεντρου του Μαξίμου.

Ενώ ήταν παρών στην ομιλία του πρωθυπουργού, μετά το πέρας αυτής αποφάσισε να αποχωρήσει. Κι όπως σχολίαζαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο documentonews.gr, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ατυτοκτονήσει» διότι θα μπορούσε να προηγηθεί και του Σωκράτη Φάμμελου, ο οποίος είχε πρωτολογήσει από την Τετάρτη. Άραγε, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν έθεσε πρόσωπο με πρόσωπο όσα είπε στη Βουλή όταν έλειπε ο κ. Μητσοτάκης;

Επίσης, καλό θα ήταν ο κ. Ανδρουλάκης να απαντήσει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ γιατί την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση του, επέλεξε να μην ψελλίσει λέξη για το ψήφισμα – «κόλαφος», το οποίο είχε ψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο λίγες ώρες νωρίτερα.

Προφανώς, τα ερωτήματα αυτά δεν είναι υπαναικτικά και δεν αποσκοπούν να ταυτίσουν το θύμα με το θύτη. Το Documento δεν πρόκειται να μετέλθει των μεθόδων που ακολουθεί ο κ. Ανδρουλάκης. Άλλωστε, η στάση του κ. Ανδρουλάκη όλο αυτό το διάστημα και δη οι νομικές του ενέργειες (;) προσφέρουν από μόνες τους απαντήσεις.

Δείτε επίσης: Κύριε Ανδρουλάκη γιατί δεν καταθέσατε μήνυση στους Δημητριάδη, Κοντολέοντα και Βλάχου;

Κύριε Ανδρουλάκη το ερώτημα είναι απλό: «γιατί δεν καταθέσατε μήνυση για τις υποκλοπές»;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter