Βουλή: Δύο μήνες μετά το αίτημα Γεννηματά ορίστηκε συζήτηση για τη χάραξη εθνικού σχεδίου κατά της πανδημίας (Pdf)

Βουλή: Δύο μήνες μετά το αίτημα Γεννηματά ορίστηκε συζήτηση για τη χάραξη εθνικού σχεδίου κατά της πανδημίας (Pdf)

Με καθυστέρηση δύο μηνών αποκρίθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία στο αίτημα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ανάγκη χάραξης «αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή, γνωστοποιώντας την αποδοχή του αιτήματος της Φώφης Γεννηματά ακριβώς δύο μήνες μετά την κατάθεσή του.

Κατά τον Κανονισμό της Βουλής, στη συζήτηση της Παρασκευής θα μιλήσει πρώτος ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ακολουθήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί σύμφωνα με τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Τασούλα:

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει το εν λόγω αίτημα στις 29 Ιανουαρίου, στηλιτεύοντας τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» από την πλευρά της κυβέρνησης σε σχέση με τη διαχείριση του κορονοϊού.

«Η κυβέρνηση παλινωδεί και οδηγεί στην λογική του¨lockdown-ακορντεόν¨ που θα έχει ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία» είχε προβλέψει η κ. Γεννηματά, θίγοντας παράλληλα τις «δραματικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» αλλά και τον εκτροχιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Είναι εθνικά αναγκαίο και επιβάλλεται ένα αποδεκτό και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία» κατέληγε η κ. Γεννηματά.

Πλέον, η συζήτηση θα διεξαχθεί εν μέσω πρωτοφανούς έξαρσης του ιού στην Αττική, με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τις δυνάμεις του, αφού ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ περιμένοντας στις λίστες αναμονής για κλίνη εντατικής θεραπείας.

Διαβάστε το αίτημα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter