Βουλή: Επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα

Βουλή: Επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα

Επαναφέρει την τροπολογία του για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επανακατέθεσε, για το σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση της από 28.1.2022 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας” (Α΄14)».

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ουσιαστικά «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα για τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών από την αλματώδη αύξηση τιμών στην ενέργεια, που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό. Ταυτόχρονα, ήδη αναλυτές τονίζουν την επίπτωση του κύματος ακρίβειας και στα ελληνικά ομόλογα.

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι και η Λαγκάρντ λέει «ναι» σε μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

«Την ώρα που οι κ. Μητσοτάκης, Σταϊκούρας και Γεωργιάδης αποκλείουν τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα με γελοίους ισχυρισμούς, μέχρι και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά και την Κομισιόν, προκρίνει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για όσο διαρκεί η κρίση», αναφέρει σε on camera δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει:

«Σε ερώτηση του κ. Παπαδημούλη απάντησε ότι είναι ένα μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί για όσο διαρκεί η κρίση, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Στην Ελλάδα, οι αυξήσεις στη βενζίνη, το πετρέλαιο και τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη.

Το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτάκη είναι να υπερψηφίσει την τροπολογία που επανακαταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα».

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Παπαδημούλη προς Λαγκάρντ για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter