Βουλή: Επιστολή Φάμελλου στον Τασούλα για να φύγουν οι Σπαρτιάτες πίσω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Επιστολή Φάμελλου στον Τασούλα για να φύγουν οι Σπαρτιάτες πίσω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον Κωνσταντίνο Τασούλα απέστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να αναδιαμορφωθεί η χωροταξία στην Ολομέλεια και να μετακινηθεί η Κ.Ο. των Σπαρτιατών πίσω από τα έδρανα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο τρόπος που επέλεξε το προεδρείο της Βουλής να διαμορφώσει το πού θα κάθονται οι νεοφασίστες προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο., με τον Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει και να τονίζει πως πρέπει ζητηθεί η αλλαγή των θέσεων που επελέγησαν για τους Σπαρτιάτες.

Η χωροταξία της Ολομέλειας 

Ως εκ τούτου, ο κ. Φάμελλος προώθησε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, τονίζοντας: «Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα».

Και συμπληρώνει: «Θεωρούμε, επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος Σπαρτιάτες στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή, κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα».

Επισημαίνει δε ότι πιστεύει πως ο κ. Τασούλας πρέπει να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι «δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας».

Κατά τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής έχει ενημερώσει την Όλγα Γεροβασίλη ότι θα εξετάσει το αίτημα και θα αποφανθεί στις αρχές της εβδομάδας.

Διαβάστε σχετικά: Παρέμβαση Τσίπρα για να αλλάξει η θέση των ακροδεξιών Σπαρτιατών στη Βουλή

Δεν στηρίζει εκλογή αντιπροέδρων από Νίκη και Σπαρτιάτες ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Βουλή: Κοινοβουλευτικός θίασος με ακροδεξιούς πρωταγωνιστές

Η επιστολή:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter