Βουλή-Εξεταστική: Ξεκίνησε η εξέταση μαρτύρων για τις λίστες Πέτσα

Βουλή-Εξεταστική: Ξεκίνησε η εξέταση μαρτύρων για τις λίστες Πέτσα

Ξεκίνησε η εξέταση μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος», με τις καταθέσεις του προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) Αλέξη Σκαναβή και της προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Μαρίας Αντωνιάδου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης ενημέρωσε πως έχει αποσταλεί ο κατάλογος των εγγράφων που έχουν ζητήσει τα κόμματα και από χθες ήδη κάποια έχουν αρχίσει να έρχονται και είναι στη διάθεση των μελών στο γραφείο 148.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε όλα τα έγγραφα που ζητούνται και έρχονται να κοινοποιούνται στους εισηγητές των κομμάτων. Επίσης διαφώνησε με την έναρξη της εξέτασης μαρτύρων πριν έρθουν όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, λέγοντας πως «πάντοτε από ό,τι έχω πληροφορηθεί από προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές πρώτα ερχόντουσαν τα έγγραφα και μετά ξεκινούσε η εξέταση των μαρτύρων. Τώρα ξεκινάμε την εξέταση μαρτύρων χωρίς να μπορούμε να βασιστούμε σε κάποια έγγραφα για το πώς έχουν κατανεμηθεί τα κονδύλια ή τις καταβολές ενταλμάτων». Θέμα, που όπως υπογράμμισε «δεν είναι διαδικαστικό αλλά ουσιαστικό».

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα επισήμανε και αυτή από τη δική της πλευρά ότι είναι σημαντικό να έρθουν τα έγγραφα γιατί μπορεί να έρθουν στοιχεία που θα πρέπει να διασταυρώσουμε από συγκεκριμένους μάρτυρες. Παράλληλα, επανάφερε το θέμα της εξέτασης των αρμόδιων υπουργών λέγοντας ότι η εξαίρεσή τους «είναι άκρως προβληματικό και το θέμα αυτό το θέτουμε ξανά εδώ γιατί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ποιος είναι ο λόγος που προστατεύονται από την κυβέρνηση τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένες ευθύνες και πήραν τις συγκεκριμένες αποφάσεις». Τόνισε δε πως «για μας το θέμα παραμένει ανοικτό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter