Βουλή: Φορείς και αντιπολίτευση κατά του ρουσφετολογικού πολυνομοσχεδίου Γεωργιάδη

Βουλή: Φορείς και αντιπολίτευση κατά του ρουσφετολογικού πολυνομοσχεδίου Γεωργιάδη

Με εξαίρεση τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες και τις οικογένειες των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών, η αντιπολίτευση τάσσεται κατά των ρουσφετολογικών προβλέψεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Παράλληλα, κριτική άσκησαν κατά τη διαδικασία ακρόασης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου οι συναρμόδιοι φορείς, με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο, να τονίζει πως «αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα».

Πέραν της κριτικής περί πελατειακών προβλέψεων και νομοθετικής εργαλειοποίησης των μέτρων στήριξης για το πολύνεκρο δυστύχημα προκειμένου να περάσουν κάτω από τα ραντάρ τα σκανδαλώδη άρθρα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χάρης Μαμουλάκης, ανακοίνωσε την επανακατάθεση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προβλέπει τη συμπερίληψη των δανειακών ρυθμίσεων στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των αιρετών.

Επιπλέον, ο κ. Μαμουλάκης ζητούσε επίμονα εξηγήσεις για το σκάνδαλο Παπαθανάση, με τον αν. υπουργό Ανάπτυξης να είναι «εξαφανισμένος» από τις τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αναφορικά με το επίμαχο σχέδιο νόμου. Αίσθηση προκάλεσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης την κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νίκος Γιατρομανωλάκης, ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το επισπεύδον υπουργείο.

Από εκεί και πέρα, σύσσωμα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στηλίτευσαν σειρά διατάξεων, χωρίς κανένα εξ αυτών να εκφράζει πρόθεση υπερψήφισης επί της αρχής του ερανιστικού νομοσχεδίου. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του ειδικού αγορητή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη: «Θα έπρεπε να μιλάμε μόνο για τα θύματα της τραγωδίας και όχι με πρόφαση τα θύματα να φέρνετε διατάξεις υπέρ των ολιγαρχών της χώρας».

«Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Ουγκάντα»

Σκληρή κριτική άσκησαν δε οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των οδηγών ταξί αναφορικά με την πρόβλεψη που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας σε Uber βανάκια, με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο να σχολιάζει πως «αυτά δεν γίνονται ούτε στη Ουγκάντα». «Κάποιος τα προωθεί μέσα από την κυβέρνηση και εις βάρος του κλάδου (ταξί) που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας, απάντησε στις αιτιάσεις που είχε εκφράσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, περί αδιαφορίας των συνδικαλιστών για τα ζητήματα ασφαλείας, αφού -όπως είχε δηλώσει στην Επιτροπή Θεσμών- οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονταν μόνο για μισθολογικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γενιδούνιας τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου δεν σήκωνε το τηλέφωνο για να ακούσει τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων σχετικά με το έλλειμμα ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, ενώ ζήτησε να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια για τις προσλήψεις σταθμαρχών.

«80.000 κενές θέσεις στον τουρισμό»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, προέβλεψε ότι 80.000 θέσεις εργασίας θα μείνουν κενές λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας στον κλάδο, ζητώντας να εφαρμοστούν καθολικά οι προβλέψεις της σχετικής συλλογικής σύμβασης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter