Βουλή: Η ΝΔ απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του φορομπηχτικού νομοσχεδίου

Βουλή: Η ΝΔ απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του φορομπηχτικού νομοσχεδίου

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του άρθρου 15 του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει τη σύνδεση του βασικού μισθού ή του μισθού του καλύτερα αμειβόμενου υπαλλήλου μίας επιχείρησης με την εισαγωγή τεκμηρίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το φορομπηχτικό νομοσχέδιο

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της ένστασης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, με την πλειοψηφία να την απορρίπτει δια του Θάνου Πλεύρη.

Κατά την τοποθέτηση του πριν τη σχετική ψηφοφορία, ο Ν. Παππάς κάλεσε τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αντιληφθούν ότι συγκρούονται με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και καταπατούν τη γνώμη των φορέων, την κοινή πείρα και το Σύνταγμα.

«Ποτέ δεν ήσασταν τόσο απομονωμένοι» κατέληξε, με τον Κ. Χατζηδάκη να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως «πουθενά στην έκθεση δεν αναφέρεται η λέξη αντισυνταγματικότητα».

Σε σχέση με το επιχείρημα της κοινής πείρας που έθεσαν όλα τα κόμματα της μειοψηφίας, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υποστήριξε πως «δεν έχω δει πολλούς εργαζόμενους που αμείβονται με κατώτατο μισθό και βγάζουν παραπάνω από τα αφεντικά τους», προσθέτοντας: «Ο κανόνας είναι το αφεντικό βγάζει περισσότερα από τον υπάλληλο του».

Διαβάστε επίσης: LIVE η «μάχη» στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

Για το κατά πόσο τηρείται η πρόβλεψη να είναι μαχητό το τεκμήριο, ο κ. Χατζηδάκης επικαλέστηκε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία, για να δικαιολογήσει τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, θέτοντας το εξής ερώτημα: «Θέλετε να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή ή προχωρούμε με ψηφοθηρική λογική;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter