Βουλή: Με τις ακροδεξιές ψήφους της Νίκης «πέρασε» το νομοσχέδιο για τους απόδημους

Βουλή: Με τις ακροδεξιές ψήφους της Νίκης «πέρασε» το νομοσχέδιο για τους απόδημους

Με τις ακροδεξιές «πλάτες» της Νίκης «πέρασε» το νομοσχέδιο που αίρει τις υποτυπώδεις προϋποθέσεις για την ψήφο των εκλογέων του εξωτερικού, εντείνοντας την ανησυχία που έχουν εκφράσει επιφανείς συνταγματολόγοι περί αλλοίωσης του εκλογικού σώματος.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη, συγκεντρώνοντας 208 ψήφους. Χωρίς τους ακροδεξιούς πομπούς ψεκασμένων αφηγημάτων η ρύθμιση θα συγκέντρωνε 198 ψήφους και δεν θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ, αφού η εκάστοτε αλλαγή του εκλογικού νόμου απαιτεί θετική ψήφο από τα 2/3 της εθνικής αντιπροσωπείας.

Από εκεί και πέρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ «παρών» δήλωσαν Σπαρτιάτες και Ελληνική Λύση. Αίσθηση προκάλεσε ότι οι νεοφασίστες των Σπαρτιατών έκαναν στροφή 180 μοιρών, καθώς στην αρμόδια Επιτροπή ο ειδικός αγορητής του κόμματος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσουν και στην Ολομέλεια διατύπωσε τη μετατόπιση στο «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει δύο τροπολογίες. Η μία αφορούσε το κλειστό σύστημα εκπροσώπησης των Ελλήνων του εξωτερικού, κάτι που ζητούν οι ίδιοι οι απόδημοι, και η δεύτερη τη διευκόλυνση της ψήφου των εποχικών εργαζόμενων, με την πλειοψηφία να τις απορρίπτει αμφότερες.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της ψηφοφορίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter