Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την ελληνογαλλική συμφωνία (LIVE)

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την ελληνογαλλική συμφωνία (LIVE)

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταυρώνουν τα ξίφη τους από το βήμα της Βουλής ενώ το απόγευμα αναμένεται η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας βάσει του άρθρου 27 παρ. 2 που ορίζει πως «χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη, ούτε μπορεί να διαμείνει σε αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή».

Την Αμυντική Συμφωνία έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις στο άρθρα 2 αφού εκτιμά ότι μένει ανοιχτό το θέμα της υπεράσπισης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, και στο άρθρο 18 όπου ζητεί δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να σταλούν Έλληνες στρατιώτες σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Σαχέλ.

ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 επίσης έχουν δηλώσει πως θα την καταψηφίσουν. Αντίθετα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter