Βουλή: Μόνο ένας… θαρραλέος βουλευτής ΝΔ μίλησε για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Βουλή: Μόνο ένας… θαρραλέος βουλευτής ΝΔ μίλησε για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Μόνο ο βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Σταμάτης, πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε στην κοινή συνεδρίαση τριών συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής κατά την πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών την ώρα που στα έδρανα της πλειοψηφίας βρίσκονταν βουλευτές που δεν έφταναν τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μετά τον κύκλο τοποθετήσεων εισηγητών και ειδικών αγορητών από όλα τα κόμματα, ο λόγος δόθηκε στους βουλευτές – μέλη των τριών επιτροπών που δήλωσαν ότι επιθυμούν να πάρουν τον λόγο.

Δέκα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας ζήτησαν να μιλήσουν. Πόσοι εξ αυτών προέρχονταν από τη ΝΔ; Ένας.

Πρόκειται για τον Γ. Σταμάτη, ο οποίος κατά τα «σεμινάρια» του Ακη Σκέρτσου προς την Κ.Ο. για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είχε έναν έντονο διάλογο με τον «γαλάζιο» βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα.

«Έπρεπε να έχουμε και την παρένθετη μητρότητα» σχολίασε ο κ. Σταμάτης, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι η προσωπική του θέση. Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν κατεβαίνει με σταυρό εν αντιθέσει με τους περισσότερους συναδέλφους του στην αίθουσα.

Τότε, ο κ. Γιόγιακας σχολίασε καυστικά: «Θα πω στον πρόεδρο την επόμενη φορά να σε κατεβάσει με σταυρό…».

Άδεια έδρανα

Να σημειωθεί ότι στις τρεις συναρμόδιες Επιτροπές (Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) μετέχουν περισσότεροι από 150 βουλευτές και λόγω κοινοβουλευτικής δύναμης, η ΝΔ εκπροσωπείται με τους περισσότερους.

Ωστόσο, στα έδρανα της συμπολίτευσης κατά συνεδρίαση παρέμειναν ελάχιστοι βουλευτές, γεγονός που αποτυπώνει την προθυμία των μελών της «γαλάζιας» Κ.Ο. να υπερασπιστούν το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter