Βουλή: ΝΔ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας – Απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: ΝΔ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας – Απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό της ΝΔ τάχθηκε για άλλη μια φορά η Ελληνική Λύση καταψηφίζοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που δρομολογεί το «τζογάρισμα» της επικουρικής ασφάλισης από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κάνοντας λόγο για απαξίωση και περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την πλευρά της συμπολίτευσης.

Πριν εκκινήσει η ψηφοφορία με τρόπο που προκάλεσε την αμφισβήτηση του αποτελέσματος από τον κ. Βούτση, ο Κωστής Χατζηδάκης έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για «τυφλή κριτική» και έκλεισε το μάτι στην Ελληνική Λύση. «Δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης τουλάχιστον ¨φρέναραν¨ και δεν συμπορεύτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ», ήταν το έμμεσο μήνυμα προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ως προς την ψηφοφορία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ το ΜέΡΑ25 απείχε. Όπως προαναφέρθηκε, η Ελληνική Λύση συμπορεύτηκε με την κυβερνητική πλειοψηφία καταψηφίζοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας.

«Απαξίωση της διαδικασίας»

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο, αμφισβητώντας επί της ουσίας το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, ο Ν. Βούτσης επέκρινε τη συμπολίτευση για απαξίωση και περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αφού η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με βάση την αρχή της δεδηλωμένης και όχι δι΄ εγέρσεως των παρόντων βουλευτών όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής. Μάλιστα, εξήγησε ότι η ΝΔ κατέφυγε σε αυτήν παράτυπη πρακτική του Κανονισμού εξαιτίας της απουσίας των βουλευτών της από την Ολομέλεια. Αντί 64 στην αίθουσα βρίσκονταν μόλις 17 βουλευτές, αριθμός που σίγουρα δεν τους προσέφερε την πλειοψηφία επί των παρευρισκομένων.

Διόλου τυχαίο πως όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, δεν αμφισβήτησε την ουσία του επιχειρήματος του κ. Βούτση και αρκέστηκε να πει πως αν η αντιπολίτευση έχει ενστάσεις αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των ψηφοφοριών στην Ολομέλεια, τότε δεν έχει παρά να θέσει το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter