Βουλή: ΝΔ – ΠΑΣΟΚ άναψαν πράσινο φως για νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Βουλή: ΝΔ – ΠΑΣΟΚ άναψαν πράσινο φως για νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Πρόγραμμα των της Βουλής η πώληση «μη επιχειρησιακά αναγκαίων πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων» ύψους περίπου 175 εκατ. ευρώ στην Τσεχία με απώτερο σκοπό -σύμφωνα με τις πληροφορίες- αυτά να καταλήξουν στην Ουκρανία.

Σε μια διαδικασία που -κατά τις πληροφορίες- δεν έλλειψαν οι εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ μελών της πλειοψηφίας και βουλευτών της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι βαθαίνει η έμμεση εμπλοκή της χώρας μας στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, εισηγήθηκε ενώπιον της Επιτροπής την έγκριση της διακρατικής συμφωνίας με τη Δημοκρατία της Τσεχίας για πώληση διαφόρων τύπων πυρομαχικών (φυσίγγια, ρουκέτες, βλήματα κοκ), τα οποία έχουν κριθεί από το ΓΕΣ απαξιωμένα ή μη επιχειρησιακά αναγκαία.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης μόνο το τρίτο κόμμα υπερψήφισε στη σχετική ψηφοφορία, γεγονός που προκάλεσε ψιθύρους και πηγαδάκια στους διαδρόμους της Βουλής.

Παράλληλα, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβανόταν εκτός από την πώληση των προαναφερθέντων πυρομαχικών, η αγορά 35 ελικοπτέρων ελικοπτέρων Black Hawk, τα οποία αναμένεται να κοστίσουν περί τα 1,2 δισ. ευρώ.

Κατά τις πληροφορίες, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά καταψήφισαν, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν.

Στελέχη της αντιπολίτευσης φέρονται να επανφέραν το θέμα της πλημμύρας και της εκτεταμένης καταστροφής στο Στεφανοβίκειο, την οποία είχε αποκαλύψει το Documento, με τον κ. Κεφαλογιάννη να αποφεύγει και πάλι να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Το μόνο που αρκέστηκε να πει ο υφυπουργός είναι ο αριθμός των επιχειρησιακών ελικοπτέρων «Απάτσι», επαναλαμβάνοντας το αφήγημα πως στην καταστροφή του στρατιωτικού αεροδρομίου δεν προκλήθηκε καμία ζημιά στα συγκεκριμένα ελικόπτερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter