Βουλή: Ο Δένδιας τοποθετεί σε θέση – κλειδί έναν άσπονδο εχθρό του Φλώρου

Βουλή: Ο Δένδιας τοποθετεί σε θέση – κλειδί έναν άσπονδο εχθρό του Φλώρου

Επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑ) θα είναι ο Παναγιώτης Λυμπέρης, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

«Πρόεδρος (του ΕΛΚΑ) θα είναι ο απόστρατος ναύαρχος Λυμπέρης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για τον γιο του Χρήστου Λυμπέρη, ο οποίος συνδέθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και χειρίστηκε σε επιχειρησιακό επίπεδο την κρίση των Ιμίων.

Ο Π. Λυμπέρης είχε ενεργό ρόλο κατά τις τουρκικές προκλήσεις από το Ορούτς Ρέις και αποστρατεύθηκε αιφνιδιαστικά στις κρίσεις που έγιναν τον Ιανουάριο του 2023, γεγονός που προκάλεσε «φουρτούνες» στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μάλιστα, δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Π. Λυμπέρης διατηρούσε κάκιστες σχέσεις με τον τότε παρακολουθούμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος απέκτησε από την ΕΥΠ την κωδική ονομασία: «Στόχος 519C».

Να σημειωθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας.

Διαβάστε επίσης:

Μάρτυρας Enterprise Greece: «∆εν µε κάλεσαν ποτέ για κατάθεση» για την υπόθεση µε τις µίζες που αρχειοθετήθηκε από την οικονοµική εισαγγελία

∆ιδάσκει «κοινωνική αναλγησία» ο Τσακλόγλου

Μια γεωλόγος λύνει το μυστήριο του τοπίου στον πίνακα της «Μόνα Λίζα»

Σοκ στον Βόλο: 17χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια λόγω ερωτικής απογοήτευσης

Πλημμύρες Θεσσαλία: Μήνυση σε Αγοραστό, ΥΠΕΝ, ΟΣΕ από ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της – Γείτονας και πυροσβέστες της έσωσαν τη ζωή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter