Βουλή: Ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι είναι «αδιευκρίνιστος» με εισαγγελική βούλα – «Κάλυψε» Παπαθανάση και απέρριψε την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι είναι «αδιευκρίνιστος» με εισαγγελική βούλα – «Κάλυψε» Παπαθανάση και απέρριψε την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Πλάτη στον Νίκο Παπαθανάση έβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, απαντώντας στις αιτιάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το σκάνδαλο του βολικού τραπεζικού συμβιβασμού του αν. υπουργού Ανάπτυξης την ώρα που πρώτες κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί. Επιπλέον, ο υπουργός των καλαθιών παραδέχτηκε ότι με εισαγγελικό πόρισμα είναι «αδιευκρίνιστος», ενώ απέρριψε την τροπολογία που θα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμπερίληψη των δανειακών ρυθμίσεων στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αιρετών.

«Το προσωνύμιο “αδιευκρίνιστος” είναι από από την εισαγγελική πρόταση αρχειοθέτησης για τη Novartis» παραδέχτηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Αδ. Γεωργιάδης, δικαιώνοντας πλήρως τη δημοσιογραφική κριτική που δέχεται επ΄αυτού. Υποστήριξε δε πως ο χαρακτηρισμός αυτός του αποδόθηκε επειδή η Οικονομική Εισαγγελία δεν έχει αρμοδιότητα φορολογικού ελέγχου, αλλά μόνο επί της διερεύνησης για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Προηγουμένως, είχε φροντίσει να επιστρατεύσει τη μανιέρα των συμψηφισμών και των πολιτικών κατηγοριών, εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία. Ειδικότερα, έψεξε τους ευνοϊκούς όρους -όπως τους αποκάλεσε- δανειοδότησης της κατασκευαστικής εταιρίας των αδερφών του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ισχυρίστηκε πως υπήρχε καταδίκη του Δημήτρη Τσίπρα για ψευδή ασφαλιστική ενημερότητα, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως άλλαξε το αδίκημα από πλημμέλημα σε πταίσμα για να μην τιμωρηθεί ο αδερφός του.

Απέρριψε την τροπολογία

Μέσα σε αυτήν την αγωνιώδη προσπάθεια να αποδείξει ότι «όλοι ίδιοι είναι», ανέτρεξε στις δικές του περιπέτειες με την κυπριακή εταιρία που διατηρούσε, ενώ σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά αυστηρότερο πλαίσιο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες για να ενισχυθεί η διαφάνεια, αλλά για να συκοφαντήσει και να ρίξει λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους. Με τον τρόπο αυτόν, ο πρώην τηλεπωλητής νανογιλέκων και αντισημιτικών βιβλίων απέρριψε επί της ουσίας την τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Πλήρωσε πολλά ο Παπαθανάσης»

Πλήρη κάλυψη παρείχε ο Αδ. Γεωργιάδης στον τύποις υφιστάμενό του στο υπουργείου Ανάπτυξης, καθόσον είναι γνωστό πως ο κ. Παπαθανάσης έχει αναλάβει όλο το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου. Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι ψευδώς το Documento έγραψε πως ο Ν. Παπαθανάσης χρωστούσε στον ΕΦΚΑ. Ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχτηκε πως ο ΕΦΚΑ διεκδίκησε οφειλές από τον αν. υπουργό, αλλά μετά από έγγραφο του κ. Παπαθανάση ο εθνικός φορέας ασφάλισης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει οφειλή. Βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να αναφέρει το γεγονός ότι η εφημερίδα αναζητούσε τον συνάδελφό του στο υπουργείο την περασμένη Πέμπτη, αλλά εκείνος απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα.

Σε σχέση με τον επίμαχο συμβιβασμό με τη Eurobank για το ακίνητο στη Νέα Σμύρνη, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι κατά τη γνώμη του ήταν πολλά χρήματα τα 50.000 ευρώ που πλήρωσε ο αν. υπουργός για να εξαιρεθεί από την εγγύηση το ακίνητο στη Νέα Σμύρνη, ενώ δεν ψέλλισε λέξη για το κατά πόσο ο συμβιβασμός αυτός εντάσσεται στις πάγιες πρακτικές των τραπεζών σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Ισχυρίστηκε, επίσης, πως η εν λόγω τράπεζα δεν ευνόησε πουθενά τον κ. Παπαθανάση, κλείνοντας την τοποθέτησή του με επικριτικές αναφορές στα δάνεια της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Κουντουρά.

«Βολικός συμβιβασμός»

Απαντώντας στον Αδ. Γεωργιάδη, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, έκανε λόγο για βολικό συμβιβασμό, ενώ υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κατασκευαστικής εταιρίας, Δομόπολις, η οποία έλαβε το επίμαχο δάνειο με εγγυητή τον κ. Παπαθανάση. Επιπλέον, κάλεσε τον υπουργό να κάνει δεχτεί την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκείνος προτίμησε να μην απαντήσει.

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter