Βουλή: Ο Σκρέκας, το «οικονομικό θαύμα της Ελλάδας» και ο… Λαλάκης ο εισαγόμενος (Video)

Βουλή: Ο Σκρέκας, το «οικονομικό θαύμα της Ελλάδας» και ο… Λαλάκης ο εισαγόμενος (Video)

Τη διαφήμιση της δεκαετίας του ΄80 για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο γνωστός ηθοποιός, Νίκος Παπαναστασίου, έκρινε σκόπιμο να επικαλεστεί ο Κώστας Σκρέκας στη Βουλή, πασπαλίζοντας τους πολιτικούς εξυπνακισμούς με πομπώδεις διατυπώσεις περί «ελληνικού οικονομικού θαύματος».

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την πληθωριστική κρίση, ο υπουργός που «παγίωσε» τιμή 2 ευρώ/λίτρο βενζίνης προχώρησε σε μία εισαγωγή που δεν προϊδέαζε για όσα θα ακολουθήσουν.

«Κύριε συνάδελφε, μου κάνει εντύπωση ότι σε αυτήν την αίθουσα φέρνετε ως θετικά παραδείγματα αυτά που εφαρμόζουν άλλες χώρες, ακόμα κι αν είναι χειρότερα από αυτά που εφαρμόζουμε εμείς» είπε και συμπλήρωσε επικαλούμενος τον… «Λαλάκη τον εισαγόμενο»:

«Κάποτε υπήρχε μια διαφήμιση με “τον εισαγόμενο”, τη θυμάστε; Ήταν ένας που ήθελε να αγοράζει εισαγόμενα προϊόντα. Εσείς, “αγοράζετε” και θέλετε μόνο εισαγόμενα μέτρα, δεν σας αρέσουν τα εγχώρια μέτρα τιθάσευσης του πληθωρισμού».

Με αυτόν τον τρόπο, ο τέως υπουργός Ενέργειας που επί των ημερών του καταγράφηκαν οι πιο ακριβές τιμές ρεύματος κατά τη Μεταπολίτευση, ήθελε να επισημάνει πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ασκεί κριτική στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τη συνταγή της Πορτογαλίας, όπου κυβέρνηση και ιδιοκτήτες super market συμφώνησαν στο «πάγωμα» των τιμών τη στιγμή που ο ίδιος ήρθε σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης τροφίμων και αποφασίστηκε η μείωση των τιμών.

Η διαφήμιση:

Εκτός από το γεγονός ότι η μείωση που επικαλείται εντοπίζεται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του, ο Κων. Σκρέκας προχώρησε τον συλλογικό εμπαιγμό ένα βήμα παραπέρα.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν κάνει «σειρά πραγμάτων» για να αυξηθεί το εισόδημα των φορολογούμενων, υπογραμμίζοντας τις παρεμβάσεις σε επίπεδο φορολογίας.

Επιπλέον, επισήμανε πως η χώρα μας κατάφερε να έχει ανάπτυξη «πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο για «οικονομικό θαύμα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter