Βουλή: Ούτε ο υφυπουργός Άμυνας ξέρει πότε θα επαναλειτουργήσει το «πνιγμένο» Στεφανοβίκειο (Video)

Βουλή: Ούτε ο υφυπουργός Άμυνας ξέρει πότε θα επαναλειτουργήσει το «πνιγμένο» Στεφανοβίκειο (Video)

Άγνοια επικαλέστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε σχέση με την επαναλειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Στεφανοβίκειο, το οποίο παραμένει βυθισμένο στα λασπόνερα. Παράλληλα, για την αποκάλυψη του Documento σε σχέση με τα «πνιγμένα» στρατιωτικά ελικόπτερα, ο κ. Κεφαλογιάννης εξέθεσε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ, ο οποίος είχε σπεύσει να διαψεύσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανεξεταστεί η λειτουργία του αεροδρομίου εφόσον βεβαιωθούν οι στρατιωτικές αρχές ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις» απάντησε ο υφυπουργός σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της Νίκης, Γιώργου Ρούντα, προσθέτοντας πως «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το κόστος» των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Σε σχέση με τις φωτογραφίες και το βίντεο που έφερε στο φως το Documento με τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα, ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι υπήρξε άμεση ενημέρωση από τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΓΕΣ προς την πρώτη ταξιαρχία αεροπορίας προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα. «Τελευταία μετακινήθηκαν τα Χιούι που είναι ανενεργά και έχουν αποσυρθεί προ πολλών ετών. Αυτά είναι τα ελικόπτερα που είδαμε στις φωτογραφίες στον Τύπο», ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποίησε.

Στη δευτερολογία του, ο υφυπουργός πρόσθεσε πως οι φωτογραφίες από τα «ναυαγισμένα» Απάτσι τραβήχτηκαν κατά τη μεταφορά των ελικοπτέρων, υποστηρίζοντας πως δεν υπέστησαν καμία φθορά από την πρόσφατη κακοκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, τα λόγια του Γ. Κεφαλογιάννη αποδεικνύουν τα ψεύδη του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ, Γιώργου Κολώνια, ο οποίος διαβεβαίωνε πως όλα τα ελικόπτερα ήταν ασφαλή και μετά από λίγη ώρα γνωστοποιήθηκε η εντολή εκκένωσης του αεροδρομίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter