Βουλή: Παρέμβαση Τσίπρα με ονόματα και διευθύνσεις για τις υποκλοπές – Σε πανικό το Μαξίμου

Βουλή: Παρέμβαση Τσίπρα με ονόματα και διευθύνσεις για τις υποκλοπές – Σε πανικό το Μαξίμου

Στη Βουλή φέρνει εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας το σκάνδαλο των υποκλοπών, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έπειτα από τα όσα συνέβησαν την Τρίτη, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη και ενημερώθηκε στην ΑΔΑΕ από τον Χρήστο Ράμμο, συνομιλώντας λίγες ώρες αργότερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μάλιστα, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί.

Στη συζήτηση της Ολομέλειας για την Υγεία, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει -και με τη βούλα της ΑΔΑΕ- τα ονόματα όσων παρακολουθούσε από την ΕΥΠ. Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν την Τρίτη οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο… τις όποιες δημόσιες αποκαλύψεις θα της κάνει εκεί που οφείλει από το βήμα της βουλής στο ναό της δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ονόματα και διευθύνσεις από τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στη Βουλή

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, γεγονός που φάνηκε από την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, μετά τις δηλώσεις Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα, το Μαξίμου έκανε λόγο για «ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα», αλλά και για… ολοκλήρωση μεθοδεύσεων.

Το χρονικό

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας», ανέφερε λακωνικά ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Τρίτης, εξερχόμενος από την ΑΔΑΕ και κρατώντας έναν λευκό φάκελο, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα με επιστολή του, είχε ζητήσει να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, συναντώντας «γαλάζιο» μπλόκο.

Διαβάστε σχετικά: Τσίπρας από ΑΔΑΕ: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας» (Video)

Το Μαξίμου υποδέχθηκε την επίσκεψη Τσίπρα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών με τρόμο και αμηχανία, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις του Γιάννη Οικονόμου στο καθιερωμένο briefing της Τρίτης. Συγκεκριμένα, ανάλωσε περίπου τα δύο τρίτα της εισήγησής του σχολιάζοντας διάφορες αναφορές και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να προβεί σε ουσιαστικό σχόλιο.

Διαβάστε σχετικά: Φόβος, τρόμος και ενοχή από το Μαξίμου για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ (Video)

Στις 18:00, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο. «Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», σημείωσε απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η ΕΥΠ, την ευθύνη της οποίας έχει ο Μητσοτάκης με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις επικοινωνίες πολιτικών προσώπων βουλευτών υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ΕΔ. Σε μια χώρα, κράτος δικαίου, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών, ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις αμετάθετες ευθύνες. Να πράξει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός σε κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί», δήλωσε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε σχετικά: Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τη Σακελλαροπούλου (Video)

Το απόγευμα της Τρίτης, παρενέβη δημόσια και ο Χρήστος Ράμμος, ο οποίος με μία ανάρτηση γεμάτη νόημα στο facebook, σημείωσε ότι «η Ευρώπη είναι το δημοκρατικό πλαίσιο, ο διάλογος, η ευρυχωρία που επιτρέπει σε αντίθετες απόψεις να συζητούν μεταξύ τους, και να επιχειρούν να ακούσει η μια την άλλη. Είναι η ανεκτικότητα και ο ήρεμος διάλογος χωρίς μακαρθικού τύπου εκ των προτέρων αποκλεισμούς και η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας, ακόμη και αν αυτή είναι καμιά φορά βασανιστική».

Διαβάστε σχετικά: Χρήστος Ράμμος – Παρέμβαση γεμάτη νόημα: Ευρώπη είναι η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας

Το Μαξίμου αντέδρασε κάνοντας λόγο για «αναλήθειες» και «μεθοδεύσεις», αδυνατώντας να κρύψει το ότι τελεί υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών και των διαφαινόμενων πολιτικών εξελίξεων.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter