Βουλή: Προς άρση ασυλίας Πολάκη μετά από μήνυση του Στουρνάρα

Βουλή: Προς άρση ασυλίας Πολάκη μετά από μήνυση του Στουρνάρα

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του κεντρικού τραπεζίτη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με τις ψήφους των ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Ο αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται από τον Γιάννη Στουρνάρα για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή με ανάρτηση που έκανε μετά την αποκάλυψη του Documento για σκανδαλώδη «κούρεμα θαλασσοδανείων» εφοπλιστών ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας δεν προσήλθε στην Επιτροπή για να παράσχει εξηγήσεις και δεν κατέθεσε σχετικό υπόμνημα. Ωστόσο, κατά την χθεσινή του συνέντευξη στο «Κόντρα24», είπε για το εν λόγω ζήτημα:

«Τον είχα πει ελεεινό και τρισάθλιο. Όταν βγήκε θέμα από το Documento για 400 εκατ. ευρώ δάνεια εφοπλιστών που χαρίζονται από την τράπεζα Πειραιώς και χωρίς ευθύνες στους τραπεζίτες μετά τη νομοθεσία που ψήφισε ο Μητσοτάκης, ο… κ. τραπεζίτης δεν έπαιξε ¨πενιά¨. Όταν όμως πήρα το δάνειο 100.000 ευρώ, για να με αποδομήσει προσωπικά έκανε ολόκληρη σύσκεψη στην ΤτΕ. Αυτά του είπα, όπως επίσης γιατί δεν έκανε έλεγχο για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Να πω ακόμα ότι τη στιγμή που «κουρεύονταν» αυτά τα δάνεια, η τράπεζα Πειραιώς δεν δεχόταν να αγοράσει το Δημόσιο το νοσοκομείο ¨Ερρίκος Ντυνάν¨».

Μετά τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, τον λόγο έχει η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ήρθη η ασυλία του πρώην υπουργού μετά από συμπληρωματική μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, καθώς η πρώτη απόπειρα δεν βρήκε πρόθυμους τους βουλευτές της ΝΔ. Μετά τη δημόσια μεταμέλεια του πρωθυπουργού, του υπουργού Ανάπτυξης και πολλών βουλευτών της πλειοψηφίας, τελικά η συμπολίτευση «πειθάρχησε» στις απαιτήσεις του εκδότη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter