Βουλή: Σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης για το «πνιγμένο» στις λάσπες επιτελικό κράτος

Βουλή: Σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης για το «πνιγμένο» στις λάσπες επιτελικό κράτος

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσε στη Θεσσαλία η κακοκαιρία Daniel κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δικαστική αστυνομία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόσο τα προοδευτικά όσο και τα ακροδεξιά κόμματα στηλίτευσαν το έλλειμμα αντιπλημμυρικών έργων, επισήμαναν τον επαπειλούμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στις πληγείσες περιοχές και καυτηρίασαν τα αντανακλαστικά του επιτελικού κράτους και σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης, θυμίζοντας παράλληλα τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Έβρο, Ρόδο και Βοιωτία.

Παράλληλα, υπογράμμισαν το έλλειμμα ασφάλειας ακόμα και στις υποδομές άμυνας της χώρας, αναφέροντας ως ατράνταχτο παράδειγμα την αποκάλυψη του Documento για το πλημμυρισμένο αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο και τα «πνιγμένα» ελικόπτερα «Χιούι» και «Απάτσι», τα οποία μεταφέρθηκαν για να μη καταστραφούν ολοσχερώς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μετατράπηκε σε σάκο του μπόξ, δεχόμενος το ένα αντιπολιτευτικό χτύπημα μετά το άλλο την ώρα που δεν έχει ψελλίσει λέξη τόσο για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την άρση της ασυλίας των τραπεζιτών όσο και αυτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την αναστολή της κρατικής επιχορήγησης στο νεοφασιστικό μόρφωμα, Σπαρτιάτες.

Να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο όλων των κομμάτων βρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Ενδεικτικό παράδειγμα ήταν η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσουν να στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Αγοραστού, ο οποίος είναι persona non grata για τη Θεσσαλία. «Τον Πατούλη τον καρατομήσατε για ένα ζεϊμπέκικο» θύμισε δηκτικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter