Βουλή: Στη Θεσμών καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Βουρλιώτη για αρχειοθέτηση υποθέσεων «ξεπλύματος» υπουργού και συμβούλου Μητσοτάκη

Βουλή: Στη Θεσμών καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Βουρλιώτη για αρχειοθέτηση υποθέσεων «ξεπλύματος» υπουργού και συμβούλου Μητσοτάκη

Την κλήση του προέδρου της αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εμπλοκή ενός υπουργού και ενός πρωθυπουργικού συμβούλου σε υποθέσεις που απασχόλησαν την αρχή και αρχειοθετήθηκαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη έθιξε το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, επισημαίνοντας πως πρέπει να κληθεί ο κ. Βουρλιώτης για να ξεκαθαρίσει τις αιτίες της αρχειοθέτησης και να φέρει στο φως τα ονόματα του υπουργού και του πρωθυπουργικού συμβούλου.

«Δεν παίζεστε… Δεν σας προλαβαίνουμε με τίποτα…» φέρεται να σχολίασε δηκτικά η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στον Κ. Τασούλα κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Οι αρχειοθετήσεις

Κατά το δημοσίευμα του ieidiseis.gr, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος «έφερε στην Ελλάδα μέσω Κύπρου και λοιπών περίεργων διαδρομών» 5 εκατ. ευρώ, με την Αρχή να πείθεται πως πρόκειται για απολαβές που έλαβε νόμιμα μέσω της εργασίας του σε επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά και της δικής του επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Πρόκειται και για ενδοεταιρικές συναλλαγές που δηλώθηκαν» ανέφεραν πηγές από την αρμόδια Αρχή στο documentonews.gr.

Σε σχέση με τον υπουργό, η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία ακινήτου, η οποία ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται σε νησί του Αιγαίου και αγοραστής ήταν ο αδερφός του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Μάλιστα, το δημοσίευμα του ieidiseis.gr κάνει λόγο για έρευνα ξένης Αρχής που αναζητούσε «το πόσον που δόθηκε “μαύρο” και “σακουλάτο” κάτω από το τραπέζι».

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr από την πλευρά της Αρχής, ο έλεγχος έγινε με πρωτοβουλία της ίδιας της Αρχής και όχι μετά από αίτημα αντίστοιχης Αρχής του εξωτερικού, ενώ τα στοιχεία που στάλθηκαν από την Αρχή στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ αφορούν τον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων, γεγονός που δεν αφορά τον πωλητή.

Από την πλευρά του, ο υπουργός φέρεται να υποστηρίζει πως πρόκειται για νόμιμη συναλλαγή μέσω τραπέζης, η οποία έγινε πριν 1,5 χρόνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter