Βουλή: Στην Ολομέλεια η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής – Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας

Βουλή: Στην Ολομέλεια η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής – Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας

Οι διατάξεις για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου, που κατατέθηκαν με τη μορφή τροπολογίας, και η παρέμβαση στη χονδρική, αναμένεται να απασχολήσουν, κατά μείζονα λόγο, τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, και στον βασικό κορμό του αφορά το αδειοδοτικό πλαίσιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση τόσο για τη δήθεν κατάργηση της ρήτρας  την οποία και επαναφέρει ουσιαστική κυβέρνηση από την «πίσω πόρτα» αλλά και για το κύμα ακρίβειας που πλήττει σφοδρά τους καταναλωτές. Επιπλέον, αναμένεται να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση επί έξι μήνες έλεγε πως η ρήτρα δεν είναι παράνομη, αλλά τώρα προεκλογικά την απαλείφει εικονικά από τα τιμολόγια, καθώς την ενσωματώνει στα κυμαινόμενα τιμολόγια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταγγείλει και την διπλή αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα επικαλούμενος τα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ που επετεύχθησαν πάνω από τον στόχο ως φορολογικά έσοδα κατά το πρώτο πεντάμηνου του έτους λόγω της υπερφορολόγησης και της αφαίμαξης των πολιτών από το κράτος.

Η ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση και κατά την αξιωματική αντιπολίτευση ενσωματώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος συμπίπτει με την απόρριψη του αιτήματος της ΔΕΗ για διενέργεια πιλοτικής δίκης για την ρήτρα αναπροσαρμογής από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η εξέλιξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αλλά και την διοίκηση της ΔΕΗ καθώς επεδίωξαν να χρησιμοποιήσουν την πιλοτική δίκη για να καθυστερήσουν την εκδίκαση των αγωγών που κατέθεσαν οι ενώσεις των καταναλωτών ζητώντας την άμεση προστασία της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συνδέσει το ζήτημα της ενέργειας με το αίτημα για πολιτική αλλαγή που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα είναι το κεντρικό ζήτημα του επόμενου διαστήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter