Βουλή: Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποκλοπών – Στο μικροσκόπιο η αρχειοθέτηση Βλάχου

Βουλή: Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποκλοπών – Στο μικροσκόπιο η αρχειοθέτηση Βλάχου

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση με τη διαδικασία των 2/5, επαναφέροντας στο προσκήνιο το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την προκλητική αρχειοθέτηση της τέως εισαγγελέα της ΕΜΠ, Βασιλικής Βλάχου.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να διαβιβασθεί στην Επιτροπή τόσο η απόφαση αρχειοθέτησης της πειθαρχικής δίωξης της εποπτεύουσας το κρίσιμο χρονικό διάστημα την ΕΥΠ Εισαγγελέως, Β. Βλάχου, όσο και η απαλλακτική εισήγηση της νυν Εισαγγελέως της ΕΥΠ για την Β.Βλάχου, Ευδ.Πούλου, η οποία είναι και η διάδοχος της Β. Βλάχου.

Επίσης, αιτείται να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Φραγκάκη, με απόφαση της οποίας αρχειοθετήθηκε η πειθαρχική δίωξη σε βάρος της πρώην εποπτεύουσας την ΕΥΠ Εισαγγελέως, Β. Βλάχου.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχη πρόθεση εκφράστηκε χθες και από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να αποτυπώνεται σε επίπεδο αιτήματος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα.

Το αίτημα:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter