Βουλή: Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την ακρίβεια (LIVE)

Βουλή: Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την ακρίβεια (LIVE)

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή όπου θα διεξαχθεί η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση με θέμα τις αυξήσεις των τιμών.

Τη συζήτηση ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και εναντίον του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως δεν λαμβάνει επαρκή και αποτελεσματικά μέτρα στήριξης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το σφοδρό κύμα ακρίβειας που ήδη σαρώνει τη χώρα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να αναφερθεί στην ατολμία της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης με αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης, καθώς και με την επιβολή αυστηρών ελέγχων εναντίον των καρτέλ στην αγορά. Αναμένεται να τονίσει επίσης πως τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός ήταν ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας, ενώ οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εδώ και τρία χρόνια.

Παραλλήλως, η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η κυβέρνηση αποφεύγει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, όπως αυτά που έχει προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter