LIVE η σύγκρουση στη Βουλή για το νομοσχέδιο Κεραμέως

LIVE η σύγκρουση στη Βουλή για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νέο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, με το οποίο οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών παρά το γεγονός πως έχουν συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις δεν μπαίνουν στις σχολές τους λόγω του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα πυρά τους με βασικά σημεία κριτικής να είναι οι διατάξεις για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στα σχολεία.

Για σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μέχρι την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, αναμένεται να πάρουν το λόγο και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης τόνισε πως πρόκειται για «άλλο ένα νομοσχέδιο, μέρος της οπισθοδρομικής αντιμεταρρύθμισης της κυβέρνησης Ν.Δ. στην εκπαίδευση» και επισήμανε ότι:

«Απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση, συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι για τη μεγάλη ανεργία των νέων ευθύνεται η δήθεν μικρή τους προσπάθεια και όχι το χρεοκοπημένο αναπτυξιακό μοντέλο, έργο ιδιαιτέρως των κυβερνήσεων ως το 2015 και της χρεοκοπίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter