Βουλή – υποκλοπές: Μητσοτάκης σε ρόλο… θύματος, κρύβει τις ευθύνες για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Βουλή – υποκλοπές: Μητσοτάκης σε ρόλο… θύματος, κρύβει τις ευθύνες για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Με μία εμφάνιση-μνημείο θράσους, υποκρισίας και εμπαιγμού επέστρεψε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις, έπειτα από πέντε επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τις οποίες παρέμεινε κρυμένος και αρνήθηκε να απαντήσει. Παρότι απολογούμενος για τις αποκαλύψεις για νόμιμες επισυνδέσεις και παράνομες παρακολουθήσεις, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως τιμητής, ως μεταρρυθμιστής, ως θύμα, ακόμα και ως κατήγορος εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που άπαντες μιλούν για ένα ακόμα επιπλέον σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης.

Δείτε επίσης: Νομοσχέδιο για παρακολουθήσεις: «Καταπέλτης» η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής

«Εβδομαδιαίο σήριαλ» χαρακτήρισε τον ορυμαγδό αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, υπουργών, ακόμα και αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ, αλλά και τη χρήση του Predator «μεσοτοιχία» με το Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εμφανίστηκε στη Βουλή ως κατήγορος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός, αφού αρχικά επιδόθηκε στον ρόλο του «εισηγητή» του νομοσχεδίου που έχουν απορρίψει μία σειρά θεσμικοί παράγοντες και αρχές, επιδόθηκε σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και όσων τον κατηγορούν για τις ευθύνες του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, πασχίζοντας να διαστρέψει απολύτως την πραγματικότητα.

«Το χθες είναι ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης» επιχείρησε να κρύψει τις ευθύνες του και τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου που συντελείται επί ημερών του, καλώντας μάλιστα το ΠΑΣΟΚ να τραβήξουν μαζί «μία κόκκινη γραμμή», αναφερόμενος εμμέσως στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, και με τη χρήση του Predator, αναπαράγονται και εμπλουτίζονται από μεγάλο μέρος του Τύπου της χώρας και αναδεικνύονται και από πλήθος διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στο Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «εθνικό συκοφάντη», παρότι είναι ο ίδιος που έχει επάξια κερδίσει αυτόν τον τίτλο από τότε που μιλούσε στη Βουλή για «συμμορία» και «ελευθεροδολοφονία», προδικάζοντας δικαστικές αποφάσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, από την επίθεση θράσους δεν έλειψε και η σύνδεση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων με το σκάνδαλο Novartis, υπό την ταμπέλα της «σκευωρίας» που βολικά έχει κρεμάσει ο ίδιος και η παράταξή του επάνω από την υπόθεση που η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή της θητείας της έσπευσε να συγκαλύψει, όπως κάνει και σήμερα με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την εμφάνισή του, αγνοώντας σειρά σοβαρών αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις υπουργών, πολιτικών, στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, θεσμικών παραγόντων και άλλων, και αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση να απαντήσει στις πέντε επίκαιρες ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα, καταθέτοντας εκείνος τις δικές του ερωτήσεις.

Τέλος, εξαιρετική σημασία έχει να αναδειχθεί πως εκτός των δικαιολογιών για το «μέρος του κόσμου που βρίσκεται η πατρίδα μας», της επίκλησης των κινδύνων του μεταναστευτικού και άλλων, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε αναφορές περί εθνικής μειοδοσίας κατά της αντιπολίτευσης, έστω και πιο έμμεσες από προηγούμενες. «Καταλάβετε ότι το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που αρχίζει το πατριωτικό καθήκον. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνετε κανένα παιχνίδι. Δεν θα αφήσω και θα έπρεπε να είστε οι τελευταίοι που θα το θέλετε, τα αντιπολιτευτικά να γίνονται θέμα στον τουρκικό τύπο» δήλωσε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, προδίδοντας ο ίδιος το ποιο θα είναι το δικό του τελευταίο καταφύγιο απέναντι στις καταιγιστικές αποκαλύψεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter