Βούρκωσε ο Χρήστος Ράμμος απαντώντας στην αήθη επίθεση Μητσοτάκη: «Θίγεται η δικαστική μου τιμή» (Video)

Βούρκωσε ο Χρήστος Ράμμος απαντώντας στην αήθη επίθεση Μητσοτάκη: «Θίγεται η δικαστική μου τιμή» (Video)

Κατάθεση ψυχής έκανε ο Χρήστος Ράμμος, από το βήμα του συνεδρίου για τις ανεξάρτητες αρχές, απαντώντας στις υβριστικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Ράμμος, μίλησε για τις επιθέσεις, τις απειλές και την επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, μετέφερε αυτολεξεί την επίθεση που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό, βούρκωσε και χειροκροτήθηκε θερμά από όλη την αίθουσα. «Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, με τον Χρήστο Ράμμο να απαντά: «Αν ήθελα να είχα ατζέντα δεν θα είχα επιλέξει την ΑΔΑΕ. Πήγα εκεί για να βοηθήσω».

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, εμφανώς ταραγμένος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός «Δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει τι εννοεί ατζέντα για να μπορώ να απαντήσω πληρέστερα, γιατί τώρα θα κάνω εικασίες» και συνέχισε: «Έτσι λοιπόν τώρα στα γεράματα, απέκτησα και ατζέντα. 40 χρόνια στο ΣτΕ, δικαστής ποτέ δεν έδωσα αφορμή για το παραμικρό. Ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό για μένα. Και νιώθω ότι θίγεται η τιμή μου, η υπόληψή μου, η αξιοπρέπεια μου, η προσωπικότητα μου και όχι μόνο αυτό, κάτι ακόμη πιο πολύτιμο: η δικαστική μου τιμή» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ και η ολόκληρη η αίθουσα τον καταχειροκρότησε.

«Αυτές δεν είναι συνθήκες για να εκτελεί τα καθήκοντά του ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα» είπε ο Χρήστος Ράμμος.

«Με το Σύνταγμα δεν χωρούν εκπτώσεις» τόνισε, επισημαίνοντας ότι η αποκορύφωση στην επίθεση στην ΑΔΑΕ έγινε με την κλήση ως υπόπτων κατά της Κατερίνας Παπανικολάου και του Στέφανου Γκρίτζαλη.

«Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τα πάντα για να προχωρήσουν όσο γίνεται οι έρευνες για την αποκάλυψη που δηλητηριάζει το κράτος δικαίου και είναι τοξική» είπε σημειώνοντας ότι την «για τους πρωταίτιους και τους συνεργούς που θα υπάρχουν σίγουρα, δεν έχει κανείς ακόμα ενοχληθεί, πόσο μάλλον διωχθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter