Βούτσης: «Στο απόσπασμα η “ενοχλητική” για το καθεστώς που οικοδομεί και ελέγχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημοσιογραφία

Βούτσης: «Στο απόσπασμα η “ενοχλητική” για το καθεστώς που οικοδομεί και ελέγχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημοσιογραφία
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης "Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης", Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021. (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Τη στήριξή του στον Κώστα Βαξεβάνη και την Γιάννα Παπαδάκου εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Βούτσης μετά τις «αυθαίρετες» όπως τις χαρακτηρίζει διώξεις που ασκήθηκαν οι οποίες όπως αναφέρει «θίγουν ευθέως όχι μόνο την ελευθεροτυπία και το λειτούργημα της δημοσιογραφίας αλλά ευρύτερα τη θεσμική λειτουργία και τους κανόνες δικαίου στο δημοκρατικό μας πολίτευμα».

«Στο απόσπασμα λοιπόν η «ενοχλητική», για το καθεστώς που οικοδομεί και ελέγχει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημοσιογραφία» προσθέτει ο Νίκος Βούτσης τονίζοντας πως η κυβέρνηση στέλνει «ένα καθεστωτικό για σιωπή και φόβο σε όλους όσοι θέλουν να ελέγχουν, να κρίνουν και να αποκαλύπτουν τη διαπλοκή». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Βούτση

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Η συμπαράσταση και στήριξη στους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη είναι αμέριστη και αυτονόητη για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Εφόσον αβίαστα προκύπτει ότι οι διαδικασίες δίωξης που δρομολογήθηκαν απολύτως αυθαίρετα από την πλειοψηφία της Βουλής με σφραγίδα της ΝΔ επιχειρούν να καταστήσουν όμηρο και συμμέτοχο τη Δικαιοσύνη σε διώξεις που θίγουν ευθέως όχι μόνο την ελευθεροτυπία και το λειτούργημα της δημοσιογραφίας αλλά ευρύτερα τη θεσμική λειτουργία και τους κανόνες δικαίου στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Στο απόσπασμα λοιπόν η «ενοχλητική», για το καθεστώς που οικοδομεί και ελέγχει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημοσιογραφία καθώς μάλιστα είναι γνωστό ότι οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται για ενδεχόμενη σύσταση συμμορίας και σκευωρία εναντίον πολιτικών προσώπων επειδή, μέσα στη βαθιά κρίση που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, δημοσιοποίησαν στοιχεία που αφορούν στη λίστα Λαγκάρντ και το σκάνδαλο της Novartis.

Το μήνυμα που επιχειρείται να δοθεί είναι πολύ ευρύτερο. Είναι ένα καθεστωτικό μήνυμα για σιωπή και φόβο σε όλους όσοι θέλουν να ελέγχουν, να κρίνουν και να αποκαλύπτουν τη διαπλοκή. Ταυτόχρονα είναι μήνυμα με προφανείς αποδέκτες σε όλο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα για ομερτά και ασυλία, για αυθαιρεσία και χειραγώγηση θεσμών και προσώπων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter